Délmagyar logó

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 11°C Még több cikk.

Egy gyanúsítottja van a csongrádi szőlőkivágásos ügynek

Csongrád - Nagypál Sándor hajlandó lenne megegyezni a szőlőültetvényét a gyanú szerint tönkretevő egykori csongrádi gyepmesterrel, aki egyetlen gyanúsítottja a tavaly májusi rongálásnak.
Az önkormányzati képviselő nem haragszik Szólik Attilára, elegendő lenne számára, ha megtérítenék a kárát. Ha a sintér kitart ártatlansága mellett, az ügyészség pedig vádat emel, az ügyben még a nyári ítélkezési szünet előtt döntést hozhat a csongrádi bíróság.

Egy gyanúsítottja van a tavaly májusi szőlőkivágásos ügynek. A csongrádi rendőrségtől kapott információk szerint tárgyi bizonyítékok alapján tett vádemelési javaslatot a nyomozó hatóság. Lapunk úgy tudja, a gyanúsítottat más bűncselekmény elkövetésével is vádolják. Mivel folyamatban lévő ügyről van szó, a rendőrség nem kívánta kommentálni korábbi értesülésünket, miszerint Szólik Attila, a csongrádi gyepmesteri telepet éveken keresztül üzemeltető vállalkozó a gyanúsított. Erről lapunk akkor szerzett tudomást, amikor egy augusztusi nyilvános önkormányzati bizottsági ülésen maga a sintér jogi képviselője ismerte el, hogy ügyfelét gyanúsítják a rendőrök a szőlőkivágással.

Nagypál Sándor nem haragszik a volt csongrádi sintérre, még megegyezni is hajlandó lenne vele, csak térítsék meg a kárát. Fotó: Tésik Attila
Nagypál Sándor nem haragszik a volt csongrádi sintérre, még megegyezni is hajlandó lenne vele, csak térítsék meg a kárát. Fotó: Tésik Attila

A májusi eset nagy visszhangot váltott ki Csongrádon. A károsult városatya már akkor arra gyanakodott, hogy képviselői munkája miatt, feltehetően bosszúból fűrészelték el az 556 négyszögöles telek mind a 804 szőlőtőkéjét. Bár a hátrahagyott lábnyomok alapján ő azt feltételezte, hogy ketten követték el a milliós nagyságrendű rongálást, úgy tűnik, a bizonyítási eljárásban csak az egyik gyanúsítottat sikerült azonosítani.

Rongálásért maximum 3 évig terjedő szabadságvesztés róható ki a bűncselekmény elkövetőjére. A gyanúsított helyzetét súlyosbítja, hogy egy másik, lopási ügyben – ahol a büntetési tétel legfeljebb 2 év szabadságvesztés – szintén érintett. A gyepmesteri telepen a tulajdonos önkormányzat beleegyezése nélkül végzett fakivágásról van szó, amellyel mintegy 200 ezer forintos kárt okoztak a városnak. Szólik Attila egyik esetben sem ismerte el bűnösségét. Erre abból következtettünk, hogy a gyanúsított egyelőre nem élt a mediáció lehetőségével. A közvetítő eljárás lényege, hogy amennyiben a feltételezett elkövető beismerő vallomást tesz, illetve aláír egy nyilatkozatot, miszerint hajlandó a károsulttal megegyezni a jóvátételben, megszűnik a büntetőeljárás.

Nagypál: Nem akarom senkinek sem a fejét venni

– Én hajlandó lennék megegyezni. Nem akarom senkinek sem a fejét venni, csupán azt szeretném, hogy megtérítsék a káromat – nyilatkozta lapunknak Nagypál Sándor. A képviselő hozzátette, bár a maga nemében pótolhatatlan ültetvényről van szó, hiszen 25 éves tőkéket tettek tönkre, nem haragszik Szólik Attilára. A minap is összefutott vele az utcán, nem köszöntek egymásnak, de ennyiben ki is merült a találkozás. Nagypál úgy véli, képes lenne elfelejteni az egészet.

Olvasóink írták

 • 3. Figyelj Kuci 2008. március 30. 05:51
  „Kuci, olvass figyelmesen:

  "a rendőrség nem kívánta kommentálni korábbi értesülésünket, miszerint Szólik Attila, a csongrádi gyepmesteri telepet éveken keresztül üzemeltető vállalkozó a gyanúsított. Erről lapunk akkor szerzett tudomást, amikor egy augusztusi nyilvános önkormányzati bizottsági ülésen maga a sintér jogi képviselője ismerte el, hogy ügyfelét gyanúsítják a rendőrök a szőlőkivágással."”
 • 2. Kuci 2008. március 29. 10:18
  „Nem tudom de tisztességes-e az újság részéről ha valaki gyanusított egy ügyben azt megnevezni !!!! S azt meg nem akkarom elhinni , hogy a rendőrség ilyen nevesített információt kiad . Ha képviselő úr mondta akkot neki is van mit söprögetni ...”
 • 1. a gipsz 2008. március 28. 10:46
  „Nincs több iyen nagyon elnéző, könnyen felejtő, nagylelkű, becsületes, tisztakezű, egyenes, a gyárért, csongrádért, a családért, a közért, a szívét, lelkét adó ember az egész munkásőrségben, jaj bocsánat pógárőrségben, hállá a jó istennek, de szerencsénk van vele.
  Belátta, hogy a tisztes szőlőmunka csak veszteséget okoz, tehát így nincs vele több gond, nem fagy el, nem kell permetezni, ezután nincs több veszteség, és még többet lehet a közért tenni. Köszönjük.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiürítenék az Erzsébetet, költözik az étkeztetés

Csongrád - Áldozatok nélkül nem lehet hasznosítani a csongrádi Erzsébet Szálló épületét. Tovább olvasom