Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Félméteres víz hömpölygött az utcán Csongrádon

Csongrád - Felhőszakadás, jégeső zúdult Csongrádra kedd este negyed hét körül. A jég nem csak a várost érte.

Fél óráig tartott, közben, amikor a legjobban ömlött, nem is lehetett kilátni az ablakokon. A jégszemek hol nagyobbak, hol apróbbak voltak. A rövid idő alatt lehullott nagy mennyiségű csapadék nem tudott azonnal elfolyni. Megállt az udvarokban, a Batsányi-gimnázium mellett 50–60 centis vízben jártak az autók az úton. A városi tűzoltósághoz jó néhány riasztás befutott, házaknál is szivattyúzni kellett, egy helyen hólapáttal terelték a vizet a csatorna felé. A jég nem csak a várost érte.

– Egyelőre nem lehet felmérni, mekkora a kár, csak ezután tudom bejárni a területet, de a napraforgót, a kukoricát érte a jég, biztos a gabonát is, csak azon nem látszik annyira – hallottuk Deák István gazdálkodótól, akinek a Nagyrétben van földje.

Felhőszakadás után. Esővíz a városközpontban, a Batsányi-gimnázium mellett. Fotó: MTI/Donka Ferenc
Felhőszakadás után. Esővíz a városközpontban, a Batsányi-gimnázium mellett.
Fotó: MTI/Donka Ferenc

Az ítéletidőnek szerdán az utcán már nem lehetett a nyomát látni. A zivatar délkeletről északnyugat felé haladt, lassan, és a gócpontja tényleg épp Csongrád fölött volt. A szentesiek viszont nem kaptak belőle, ez a nyári zivatarok sajátossága – mondja Aszalos István meteorológus. A meteorológiai szolgálatnak Csongrádon nincs automata mérője, így később lesz adat arról, mekkora eső zúdult a városra.

Olvasóink írták

 • 13. palfisz 2011. június 02. 15:33
  „Olyan "lükeség" arról vitatkozni, hogy hány centi víz állt meg, inkább arról, hogyan kellene ilyen esetekre "felkészülni"! Mondom én, aki rettenetesen beázott tegnap előtt!”
 • 12. SBetti 2011. június 02. 14:40
  „Üdv. Hidegen!
  Nem írtam semmi csúnyát, csak egy olyan sztorihoz írtam hozzászólást, ami még itt a Délmagyaron a csongrádi vonatkozású témáknál meg sem íródott. Bemásoltam egy rövid idézetet egy másik újságcikkből (ahol beazonosíthatóan utaltak a gyanúsítottra, amiből bármelyik környékbeli tudja, hogy kiről írtak) + kifejtettem a véleményemet. Nem írtam bántót, sőt "megvédtem" ismeretlenül is az illetőt, mert tudtam, hogy amivel gyanúsítják, azt tutira nem követte el. Egy kicsit túlbuzgó és jó kapcsolatokkal rendelkezik az illető, ezért akarták elvitetni vele a balhét, pedig csak a munkáját végezte... Méghozzá elég ügyesen és gyorsan, ha már emiatt került rendőrök látókörébe, mint ideális elkövető-jelölt... Azóta már helyesbítettek a témával kapcsolatban a rendőrségi szóvivők is és már belátták, hogy az illetőnek nem lehet köze ahhoz a bizonyos történethez... A moderátor pedig nem akarta, hogy erről témázgassak... ;O) - Ha nem érted, hogy mit írtam, az nem a Te hibád, csak a ködösítéses leírás eléggé homályos lett így, ha nem írok konkrét dolgokat :o)”
 • 11. Krampampuli 2011. június 02. 10:16
  „4. kistáska 2011.06.01. 21:27

  :D”
 • 10. Gabor715 2011. június 02. 08:59
  „6. Hidegen 2011.06.01. 23:47
  Kedves Hidegen! Szerinted akkor mire találták ki a vízelvezető csatornákat? Nem erre méretezik? Akkor mire? Esetleg nem arra, hogy ha esik az eső vagy felhőszakadás van, akkor a lehullott csapadékot elvezesse, hogy az utcákon ne kelljen csónakkal közlekedni? Továbbra is azt mondom, hogy tisztítani kellene a csatornákat, illetve az árkokat.
  Szerinted okoskodok? Nézz szét a városban, hogy az árkok és a csatornák milyen állapotban vannak! Utána okoskodj azzal, hogy nem felhőszakadásra méretezik a csatornákat!”
 • 9. csongradi8 2011. június 02. 07:59
  „Nekem az 50-60 cm es víz tetszik nagyon, most ez komoly. Ha ennyi lett volna az elég gáz lett volna. Gondoljatok már bele. Miért kell nagyzolni. Ez kb olyan mint amikor pár napja írták hogy a csongrádi kresz pálya a ifi téren 3 millióba került, Na az a 3 milla 1,3 millió csak hát jobban mutat a nagyobb szám gondolom. Röhej ez a hírverés!!!!”
 • 8. Öszintenő 2011. június 02. 07:11
  „Kedves Hidegen! Lehet,hogy nem felhőszakadásra méretezték, de ha a tűzoltók nem szivattyúzzák el,még most is ott áll a víz.”
 • 7. Hidegen 2011. június 01. 23:49
  „Mit írtál betti? Nem hinném hogy feltétlenül moderálásra szorult, de ez már itt megszokottá kezd válni. Rosszabb esetben nem is találod meg a kommentedet.”
 • 6. Hidegen 2011. június 01. 23:47
  „Gabor715 2011.06.01. 22:01
  Ugyan ne okoskodj már Gábor! A vízelvezetőcsatornákat nem felhőszakadásokra méretezik, ezt illene már tudnia mindenkinek manapság...”
 • 5. Gabor715 2011. június 01. 22:01
  „A gimi előtt, így nyár elején ez szokásos. 2 éve ugyan ez volt: http://www.youtube.com/watch?v=LHf4ECTeTE0
  Ebben a városban nem tanulnak a hibákból? Mennyiből tartana a csatornákat tisztítani? Vagy jobban megéri minden évben közpénzből szivattyúzni?”
 • 4. kistáska 2011. június 01. 21:27
  „"Gratulálok" a Délvilágnak a gyorsasághoz! A tegnap esti vihar hírét "már" egy nappal később sikerült lehozni. Szánalmas!”
 • 3. Asti 2011. június 01. 20:32
  „Csongrád térségében egy szupercella alakult ki, ami megtekinthető az alábbi linken. http://www.idojaras.hu/videok-keddi-zivatarokrol-es-jegesokrol”
 • 2. SBetti 2011. június 01. 20:20
  „(moderálva - a szerk.)”
 • 1. SBetti 2011. június 01. 20:08
  „(moderálva - a szerk.)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Döntöttek a Széchenyi-iskola lassú haláláról Csongrádon

Csongrád - Bár az igazgatók és a kisebbségi önkormányzat képviselője kiállt a csongrádi… Tovább olvasom