Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Gyermekoperával ünnepel Csongrád

Ötven éve jött létre Csongrádon az ének-zenei általános iskola zenetagozata. Az évforduló alkalmából ünnepségsorozatot terveznek, ismét előadják Steiner Béla művét, A hét betű című gyermekoperát.
Egyhetes rendezvénysorozat kezdődik pénteken Csongrádon: emléktáblát avatnak, iskolatörténeti kiállítás nyílik, termet neveznek el dr. Kaszanitzky Zoltánnéról, a felejthetetlen Mici néniről, az intézmény egykori tanáráról. Emellett ismét bemutatják az iskola zenetanárának, a Hódmezővásárhelyen élő Steiner Bélának A hét betű című gyermekoperáját a művelődési központ Magyar Király dísztermében. A háromfelvonásos művet először 1972-ben adták elő, majd 1984-ben. A mostani előadást Galli János, az intézmény tiszteletbeli igazgatója, Csongrád díszpolgára hangszerelte, Túri Attiláné rendezte, és Kováts Attila vezényli. A gyerekoperát négyszer adják elő: 21-én és 22-én a felnőtt közönségnek, s lesz egy gyermek és egy ifjúsági előadás is.

Egy héten át különféle rendezvényeken idézik fel ötven év eseményeit: rendhagyó órát tartanak a nyugdíjba vonult tanárok az első énektagozatos diákokkal, a mai tanulók pedig vetélkedőn mutathatják meg, mit tudnak az iskola történetéről.

Az intézmény „öreg" diákjai – Busa Gabriella, Busa Tamás, Dányi Julianna, Kunszeri Márta. Kacziba Éva és Lass Zoltán – hangversenyt adnak az alma mater tiszteletére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélyes buzgárok Csongrádnál

A húsvéti előrejelzést felülírva, a szakemberek minden eddiginél magasabb vízállásra számítanak… Tovább olvasom