Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Jó borokat ittak Csongrádon

Augusztus 20-án, jóval éjfél után ért véget a háromnapos csongrádi borfesztivál és kenyérünnep. A rendezvény résztvevői szerint rég volt ilyen jó a hangulat.
Jó hangulat volt a csongrádi borfesztiválon Fotó: Karnok Csaba
Ezzel a véleménnyel a város polgármestere, Bedő Tamás is egyetértett, aki az idei csongrádi napok legfőbb kockázati tényezőjének az időjárást említette. A borfesztivál sok vendéget vonzott a városba, külföldieket is, enélkül most már elképzelhetetlen a csongrádi nyár.

A vendég villányi borászokat a Csányi pincészet képviselte. Raffai Gábor határozottan mondta: érdemes eljönni Csongrádra, az első nap az Alex küvének akkora sikere volt, hogy az utolsó csöppig elfogyott. De a Csongrádbor Kft. ügyvezetője, Pálfi György sem érzékelte, hogy a villányi és a tokaji borok jelenléte elnyomná a hazait: soha nem volt még ekkora forgalmuk a Bor utcában. A saját palackozású boraikkal jelen lévő bokrosi borászoknak is nagy sikerük volt.

A valódi és nem olcsó borok kulturált fogyasztására a nem túl meleg időjárás is ösztönözte a jelenlévőket, meg az is, hogy a török táncosok, a svájci énekesek, a szegedi és a csongrádi táncosok, az Alföld Néptáncegyüttes igényes záróműsora, a kulturáltan játszó zenekarok nem vonzották a vadul bulizókat. Így aztán Kovács Lászlóné, a fesztivál rendezője elégedetten állapította meg: itt nem folyt vér, csak jó bor. A hajnali egyórás zárást igen sokan korainak tartották.

Újdonság volt, hogy a biotermesztők a korábbinál nagyobb aktivitással vettek részt a fesztiválon. Volt biobor is, meg biokenyér. A termelők pedig a meglévő gondjaikkal nem terhelték az ünneplőket, Csongrád város vendégeit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Római kori kenyér és lakoma Csongrádon

A só biztos nem hiányzott abból a kenyérből, amelyet a kétezer évvel ezelőtt itt élt emberek ettek.… Tovább olvasom