Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Késés és aggodalom a tiszai híd felújítása miatt

Csongrád - Az átjáró diákok reggelente késnek, a kerékpárosoknak igyekezniük kell, a mentősök pedig aggodalmukat fejezték ki a Szentes és Csongrád közötti Tisza-híd felújítása miatt. A kivitelező cég szakemberei idén november 15-én fejezik be a munkát.
Egy hete vették birtokba a kivitelezést elnyerő Mahíd-2000 Zrt. dolgozói a 451-es főút Tisza-hídját. Mint arról lapunkban beszámoltunk, a hídpálya 500 méter hosszú szakaszán  a szegélyeket, a korlátokat, a szigetelést és a burkolatot is le kell cserélni. A 750 milliós beruházást négy ütemben valósítja meg a hídépítő cég. Az első 250 méterrel november 15-éig kell végezniük, a téli időszakban, egészen február 20-áig  csak úgy dolgozhatnak az építők, hogy nem zavarják a forgalmat.

A Csongrád és Szentes közötti hídon november közepéig tart a „hadiállapot
A Csongrád és Szentes közötti hídon november közepéig tart a „hadiállapot" Fotó: Tésik Attila

– A reggeli időszakban, fél 7 és 8 óra között legfeljebb tízperces késések fordulnak elő a két város között közlekedő járatainknál, később nem okoz számottevő csúszást a hídfelújítás – mondta lapunknak Mészáros Zoltán. A Tisza Volán szentesi területi igazgatója hozzátette, ha romlik az időjárás, nagyobb késésekre is lehet majd számítani. Az eddigi tapasztalatok alapján az átjáró diákoknak okozott  problémát a járatok késése, ők igazolást kértek a társaságtól, ahol  a több száz tanúsítvány kitöltése helyett inkább úgy döntöttek, felhívják az érintett oktatási intézményeket, és tájékoztatják őket a jelenlegi helyzetről.
Úgy tudjuk, a mentőszolgálat is aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy jelzőőr helyett automata lámpa irányítja a forgalmat a csupán félpályán járható átkelőn.

– Bevett gyakorlat az automata jelzőrendszer alkalmazása, a tendert is így írták ki, egyébként ennél jobb megoldást magunk sem tudunk – nyilatkozta lapunknak Nagy Sándor,  a Mahíd-2000 Zrt. projektvezetője. Bár jelzőőrt nem alkalmaznak, az átkelőn dolgozó szakemberek is segítenek, ha szirénázó mentő-, tűzoltó- vagy rendőrautó közeledik az átkelőhöz. A lehúzódás kapcsán megjegyezte, legfeljebb 15 centiméteres szinteltéréssel kell megbirkózniuk az autósoknak, ha félre kell állniuk, és ez nem jelenthet komolyabb akadályt.

Kerékpárral sem könnyű átkelni

Nemcsak az elhasznált aszfaltréteget marták föl a Csongrád felé vezető oldalon, hanem az eddig a biciklisek által használt járdát is elbontották, sietni kell a járható útfelületen. Egyes rendőrségi szakértők szerint kiemelt kockázatot jelent a kerékpáros átkelés, ugyanakkor azt az információt kaptuk a szentesi kapitányságról, hogy eddig nem volt semmi probléma emiatt.

Olvasóink írták

 • 6. ingázó 2008. október 10. 19:33
  „Én is minden nap átjárok Szentesre, és előfordul, hogy sokat kell várni, pl. reggel fél nyolckor 15-20 percet. És volt olyan is, hogy nem tudtunk elindulni amikor nekünk lett volna zöld, mert a szembejövőket nem zavarta, hogy nekik piros volt. De mégis türelem, kibírható, amit muszály, azt muszály.
  Inkább azzal van baj, hogy amikor leérnek az autósok a hídról, eszetlen előzésekbe kezdenek nagyon sokan.”
 • 5. Lusta 2008. október 09. 18:19
  „hy...én minden nap megteszem az említett időpontban ("...fél 7 és 8 óra...") ezt az utat buszon...

  eddig 1* fordult elő, h. 14 perc alatt értünk át a hídon...

  a többi késés pedig 1-2 perc volt...

  a diákok meg nem hiszem h nagyon emiatt késnének...

  ...”
 • 4. zombor 2008. október 09. 16:07
  „a szó helyesen : no komment ! :)”
 • 3. zombor 2008. október 09. 16:06
  „Ebből a cikkből sem lett szenzáció!Késés, aggodalom??? Ugyanmár...! Mindennap 2x megteszem, de 3 percnél még soha nem várakoztam többet... no koment!”
 • 2. sotesz 2008. október 09. 13:18
  „Csongrádnak csak Fahídja van. Vajon mikor lesz már olyan hídja is (betonból, vasból), amelyiket nem kell télen, vagy árvíz idején lebontani? A világon mindenhol építenek hidat. Szegeden ismét. Minden városnak van rendes hídja a folyóján, Csongrádnak miért nincs? Ennyire pang itt az élet? Mozgassonak már meg minden követ az illetékesek, ne csak a babérjaikon üljenek!”
 • 1. hol 2008. október 09. 13:00
  „Miért csongrádi a híd, ha Szenteshez van közelebb?! Én Csongrádon lakom, ahoz vagyok közel, de a híd igencsak Szentes felől van, főleg, hogy lassan már odaépül a város!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utánfutónyi fát lopott három csongrádi férfi

Csongrád - Egy utánfutónyi fát lopott három férfi egy csongrádi magánházból kedd éjjel. Nem jutottak messzire. Tovább olvasom