Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 9°C Még több cikk.

Konferencia lesz duzzasztóügyben

Képviselői járandóságából rendez konferenciát a bokrosi duzzasztóműről Becsey Zsolt. A térség uniós parlamenti képviselője ezt a vízlépcső tervezett helyszínén jelentette be.
– Azt szeretnénk elérni, hogy országgyűlési határozat rögzítse: szükség van a bokrosi duzzasztóműre – vezette fel a rendhagyó helyszínen megtartott sajtótájékoztatót a házigazda, Vincze László. A térség országgyűlési képviselője elmondta, nem csupán Csongrád, a megye is teljes mellszélességgel kiáll a kezdeményezés mellett, a dél-alföldi régió más döntéshozó szervei szintén napirendjükre tűzik a kérdést.
Becsey Zsolt hangsúlyozta, örömteli, hogy hosszú évek után ismét vitatéma a duzzasztó ügye. A Tisza hajózhatósága olcsó és környezetkímélő szállításra adna lehetőséget, a folyó mentén idegenforgalmi fejlődést indítana el. A képviselő úgy tudja, az októberi magyar–román kormányülésen is szóba kerül a Tisza ügye, és sokat használna, ha a fejlesztési irányelvekről közös álláspont születne a két ország között.

– Ahhoz, hogy a második Nemzeti fejlesztési tervben szerepeljen a bokrosi duzzasztó megépítése, szükség van a téma teljes körű megvitatására. Éppen ezért képviselői járandóságom terhére konferenciát rendezünk Csongrádon, ahol az összes érintett szakmai szervezet, a kormányzat képviselői és a civilek is elmondhatják véleményüket ebben a kérdésben – mondta Becsey Zsolt. Lapunk kérdésére, mely a tanácskozás dátumára vonatkozott, azt mondta: még az ősszel, de minél hamarabb, mert sietni kell.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanker tarolt a 451-esen Csongrádnál

Egy üzemanyag-szállító kamion tegnap beleszaladt egy álló kocsisorba Csongrád határában, a 451-es… Tovább olvasom