Délmagyar logó

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 0°C Még több cikk.

Közszolgáltatások díjáról döntöttek

Csongrád - Három napirendi ponttal tartott rendkívüli ülést pénteken a város képviselő-testülete, két kérdésben törvényi változások miatt kellett döntést hozni.
Módosították a kéményseprő közszolgáltatásról szóló önkormányzati rendeletet. Az árakat úgy kell megállapítani, hogy azok alacsonyabbak legyenek a tavaly év végén, illetve az idén június 30-án alkalmazott díj 90 százalékánál. Csongrádon a díjak 35 százalékkal csökkentek. Természetes személynek egy egyedi kémény ellenőrzése adótartalom nélkül 615 forintba kerül majd.

Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

Az önkormányzatok jövő péntekig küldhetik el a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnak, hogy milyen távhőárakat alkalmaznak jövőre a településen. A határozati javaslat – a lakosság teherbíró képességét, illetve a város helyzetét figyelembe véve – nem tartalmaz áremelést. Ha ezzel a hatóság is egyetért, a lakosoknak gigajoule-onként 1648, az intézményeknek 2950 forintot kell fizetniük. Ha a hatósági ár alacsonyabb lesz, akkor a város központi árkiegészítést kér, mert a szolgáltatónak és a termelőnek nincs lehetősége az önköltség csökkentésére.

A Csongrádi Víz- és Kommunális Kft. augusztus végéig kapott haladékot, hogy benyújtsa az üzleti tervét. Bár korábban már elkészítették a dokumentumot, azt át kell dolgozni, mert közben az útdíj, a rezsicsökkentés és a cég átalakulása olyan változásokkal járt, hogy ezek az üzleti terv újragondolását indokolják.

Olvasóink írták

  • 1. Linka11 2013. július 20. 07:50
    „Vicc az egész !Különösen a kéményseprés díjjal kapcsolatos pénzek nevetségesek ! A kormány oda lökött a népnek egy csontot "nesztek rágódjatok"és azóta minden szinten megy a hülyeség !”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták a csongrádi kerékpárutat

Sebő László vezetésével a 8×2 keréken túrasorozat kerékpárosai tekerhettek át először legálisan a csütörtökön átadott csongrádi kerékpárúton Tovább olvasom