Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Kurucz Ferenc nem árulta el, kik állnak mögötte

Befektetéseket hozna Csongrádra, az önkormányzati intézményrendszert pedig kizárólag pályázati források kiaknázásával újítaná meg Kurucz Ferenc. Az Összefogás Csongrádért Egyesület és a Fidesz polgármesterjelöltje állítja: több gazdasági csoport áll mögötte. Hogy kik? Azt nem árulta el.
Kurucz Ferenc fenntartással fogadja az évek óta csupán előkészítésig jutó csongrádi álomberuházásokat. Fotó: Bíró Dániel
A Tisza, az idegenforgalom, a mezőgazdaság és a helyi intézményrendszer áll Kurucz Ferenc választási programjának középpontjában. Az Összefogás Csongrádért Egyesület és a Fidesz polgármesterjelöltje mindegyik terület fejlesztésének lehetőségét a pályázati források hatékony kiaknázásában látja.

– Megfogható dolgokkal kell előállni – mondta Kurucz Ferenc. Szerinte jó lenne, ha megvalósulnának a már ismert nagyszabású helyi elképzelések, de hozzátette, fenntartással fogadja az évek óta csupán előkészítésig jutó álomberuházásokat. Szerinte pályázati forrásokból ezeket és a városi intézményrendszert fejlesztését is el lehet érni. – Számításaink szerint utóbbi esetében 40 százalékkal lehetne csökkenteni Csongrád közüzemi kiadásait. Ehhez azonban profi pályázatíró csapat kell. Kurucz szerint a városházán tisztázni kell a dolgozók feladatait, mert ez a téma annál sokkal komolyabb, minthogy a hivatalban egy-két ember foglalkozzon vele. Ez azonban nem járna létszámcsökkentéssel.

Kurucz a mórahalmihoz hasonló agrárcentrumot hozna létre megválasztása esetén. – Több gazdasági csoport áll mögöttem – közölte a volt rendőrkapitány. Kérdésünkre a polgármesterjelölt nem akart elárulni konkrétumokat a társaságokról. Azt viszont hangsúlyozta, hogy – szakítva az eddigi városvezetés gyakorlatával – minden beruházásnál csongrádiak jutnának munkalehetőséghez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nincsből senki sem adhat többet Felgyőn

Az ezerötszáz lelkes Felgyőn öt jelölt verseng a polgármesteri címért. Hárman közülük négy éve is… Tovább olvasom