Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Lehetőséget látnak a csongrádi sporttelepben

Csongrád - Félmilliárdból született újjá a csongrádi Holt-Tisza, most a sporttelepet modernizálnák méltó színvonalúvá. Csongrádon a nemrég benyújtott pályázattól is a turizmus fejlődését várják.
Pezsgő regionális turisztikai centrummá nőheti ki magát a ma még kissé viharvert csongrádi sporttelep, ha a város sikeresen szerepel egy novemberben benyújtott uniós pályázaton. Saját erőből nagy falat lenne a terv kivitelezése: több mint 34 millió forintból szeretné az önkormányzat modernizálni a holtág melletti központot. Mivel Csongrád hátrányos helyzetű kistérségben található, a pályázat 95 százalékos támogatottságú, azaz mindössze 1,5 milliót kell saját zsebből beletenni.

– Számos egyesület, ezen belül három vízisport-egyesület használja a telepet – mondta Petrity Rudolf önkormányzati sportreferens. – A pályázati összegből felújítanánk a régi öltöző épületét, amelyet most az állapota miatt nem használnak a sportolók. Az emeleten a modern kor elvárásainak megfelelő öltözőt alakítunk ki, a földszinten pedig közösségi tér lesz. Úgy vélem, megfelelő hely lesz megbeszélések, oktatások számára, de akár gyalogos és kerékpáros túraútvonalak kiindulópontjaként is funkcionálhat a megújult épület. A sporttelepen korábban is élénk volt az élet: focimeccsek, teniszbajnokságok, evezősversenyek zajlanak. A felújítás után ezt a kínálatot még bővíthetjük.

Elszálltak az évek a Holt-Tisza partján lévő sportközpont épületei fölött. A szerző felvétele
Elszálltak az évek a Holt-Tisza partján lévő sportközpont épületei fölött.
A szerző felvétele

A munkálatok a tervek szerint tavasszal kezdődnek, és ha minden a megfelelő ütemben halad, egy év múlva átadhatják a megújult központot. Csongrádon régi szándék, hogy a Tiszát idegenforgalmi szempontból az eddiginél jobban kihasználják. Szintén uniós támogatással, több mint félmilliárd forintból tették rendbe idén nyárra a Serházzugi-holtágat, amelytől akár az idegenforgalom fellendülését is várják. Ha semmilyen akadály nem jön közbe, a sporttelep megfelelő infrastruktúrával egészíti ki majd a természeti adottságot.

Olvasóink írták

 • 7. vidékipolgár 2011. december 19. 22:55
  „A tehetetlenség és az impotencia másik bevehetetlen bástyája a strandfürdő ami híven tükrözi a városvezetés hozzáállását az idegenforgalmi értékeink elkotyavetyélését. Sajnos már elvesztette idegenforgalmi értékét mert a környező (már már falvak is) városok külömb értékekkel bírnak ebben a kategoriában, mégha egy alapos felújításon túl is lenne a "komplexum". A város további forgalomtól zárja el magát, szűkülnek a lehetőségei (sport,gyógy,rekreáció,hétvégi turizmus) az adottságaihoz képest (melegvíz). Mostanra már csak az eltökélt keménymag és a sportolók torzsalkodnak a 22 fokos vízű nagymedencén ami fedél nélkül és szivárgó fallal nem egy turisztikai "dinamit" de mégcsak nem is egy kiapadhatatlan bevételi forrás ebben az állapotában és szerény szolgáltatásaival, valamint ezekkel a belépődíjakkal.
  Egyszóval: SIRALMAS!”
 • 6. Norbi56 2011. december 18. 11:27
  „Kedves vidékipolgár!
  Sajnos a nagy baj az, hogy a városvezetések nem rendszerben gondolkodnak, hanem a pillanatnyi lehetőségeket próbálják megragadni, - mondván : erre lehet pályázni - Ha egyszer elérnénk, hogy térben és időben rendszerszerűen terveznék a városi fejlesztéseket és a működtetésben is megjelenne a jövőidő akkor sokkal messzebbre jutnánk. Sajnálatos, de nem így van. Kapkodó fejlesztések jellemzik, amik konzerválják az elavult és drága rendszereket, intézményeket( iskolák, óvodák, fürdő, Szakorvosi rendelő, Körős-torok, Ellési monostorrom, stb...) , szerkezetet és megakadályozzák a valóban jelentős, a városnak jövőt jelentő fejlődést. Önmagunkat fosztjuk meg a lehetőségektől , miközben a pénz elfolyik a kezeink között, több is mint amennyire valójában szükség lenne!”
 • 5. berkabela 2011. december 18. 10:36
  „Tele van a hócipőm a serházzuggal.A média tömi a birkákat,hogy elkészült a holtág kotrása,százezer köbméter iszapot termeltek ki a mederből-mint ahogy a terven szerepel.Hát nem termeltek ki semennyit! Csupán a part-élt alakitották ki az egyetlen üzemképes uszókotróval.A fenék 1 m vastag iszapját csak marófejes szivattyúval lehet -csővezetéken- kinyomatni a partra,ahonnan a viz visszacsorog,-az iszap pedig ottmarad.A három kotrógép a max .tizezer Ft-os órabérrel,a négy hónap alatt össz. 60 millió Ft-ot tudott elkölteni.Hol a 100 000 m3 iszap? Ez annyi,mintha a főutcát -a gimitől a malomig -teljes szélességben -1.3 m vastagon beteritenék.Vagyis mi lett a maradék 300 millió Ft-al?Töprengjetek Hívők!”
 • 4. vidékipolgár 2011. december 18. 09:05
  „Nos pillanatnyilag a gyönyör netovábbja és az igénytelenség csimborasszója a régi nádüzem felől odavezető por vagy sártenger förmegvény a 30 éves rozsdás nemtudommirevaló félszárnyú vaskapuval, amikor már az alsóváros is aszfalton megközelíthető. Ez a földes törmelékes nemtuommi immáron harminc éve mételyezi az arrajárók jóérzését, nembeszélve az idelátogató horgászokról és kutyasétáltatókról nomeg a sportolókról akik arra tartják a futóedzést.
  Mindezt magasan übereli az est leszállta de egy esős nap után olyan kerékpárral átkelhetetlen koromsötét útszakasz előtt állunk amit jobbára csak kaszkadőröknek ajánlhatok de csak gyalog. Mégegy ilyen 100-150 méteres szakaszt nem tudnék mondani a városban ami ennyire ocsmány és nehezen megkerülhető és ennyire kevés ráfordítással orvosolható lehetne. Sétány padokkal, horgász beállókkal, kéregető vadkacsákkal, két-három kandelláberrel és az öböl látványával egy kiemelt látványos pont lehetne! Nyáron sátorral idelátogató horgászok keresik a lehetőséget a parton ahol nincs egy vizszintes sík a menedék felállításához.
  Bizonyára meg lesz a magyarázat erre a problémára egy "...nem a sporttelephez tartozik..."-kal. Előre is szégyelje magát aki ilyet mond mivel a városról képet alkotó turista (ha már Ők a célközönség ) nem fog külömbséget tenni tulajdonlapok között csak ítélkezni a hanyagság és igénytelenség felett majd legközelebb esze ágában sem lesz idelátogatni sőt elmondja a kedves ismerőseinek is a tapasztaltakat. Mi pedig elgondolkodhatunk az elpazarolt idegenforgalmi értékeink gyarapodása fölött!”
 • 3. keletaru 2011. december 15. 19:33
  „Gondolom úgy lesz át jönnek a szomszédból két kört futni pl. 400.-FT ért . Gondolom iskolzázottak így ÁLMODJÁK . Gyermekeink majd fizethetnek ézért is . Kíííváncsi leszek most mit dobnak a zaciba ezért .....tényleg nem számít semmi csak pályázhassunk . Úgy ahogy az előttem író írta HARANGSZÓ is itt csak azért van mert azt még nem tudták jelzáloggal terhelni . Üdv Kuci”
 • 2. Norbi56 2011. december 15. 16:17
  „Az a baj Balotelli, hogy Te is messziről jöttél, most messze jársz és messzire is látsz. Onnan egészen más a világ !Itt már egy kóbor Balkáni gerle s turistának számít ...egy...!”
 • 1. Balotelli 2011. december 14. 16:43
  „Álmok,álmok,és még mellé mily zavarosak....
  Úgy tűnik azért pályáznak mert 95% a támogatottság, viszont semmi tudatosság,hosszú távú koncepció az egészből nem sejlik ki.("gyalogos és kerékpáros túraútvonalak kiindulópontjaként is funkcionálhat"-hi-hi-hi. stb.stb)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendet tesznek a Nagyrétben

Csongrád - A Nagyrétet tavaly még a belvíz fenyegette, Bartókné Vincze Zsuzsanna (Fidesz)… Tovább olvasom