Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Megvannak az elkövetők! Három nap alatt elfogták az idős csongrádi asszony gyilkosait

Csongrád - Három nap alatt elfogta a rendőrség azokat a férfiakat, akik alaposan gyanúsíthatók azzal, hogy kedden otthonában meggyilkoltak egy 88 esztendős csongrádi asszonyt.
A 29 éves és 18 éves csongrádi férfi kedden a hajnali órákban lopási szándékkal hatolt be a belvárosához közeli földszintes házba. Ott találkoztak az egyedül élő idős asszonnyal, akit a helyszínen megöltek - mondta Márton István, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója a bűncselekmény földerítéséről tartott sajtótájékoztatón.

A szakértői vélemény szerint az idős asszony halálát fulladás okozta – tudatta az igazgató, aki a nyomozás érdekeire hivatkozva más részleteket nem kívánt elárulni a gyilkosság részleteiről.

Azt egyelőre nem sikerült tisztázni, milyen értéktárgyak hiányoznak a lakásból – tette hozzá az alezredes.

Rablógyilkosság Csongrádon. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

Márton István közölte, feltételezhető, hogy a két gyanúsított a közelmúltban idős személyek sérelmére, jellemzően a hajnali órákban hasonló bűncselekményeket követhetett el.

Szekeres Tibor, a bűnügyi osztály vezetője elmondta, a rendőröknek nem volt könnyű dolguk, mert a gyanúsítottak tettüket úgy hajtották végre, hogy a lehető legkevesebb szemtanúval találkozzanak, s nyomaikat is igyekeztek eltüntetni.

A kihallgatás során az egyik férfi beismerő vallomást tett. A rendőrség mindkét gyanúsítottat őrizetbe vette, s kezdeményezi előzetes letartoztatásukat.

A két férfit emberölés minősített esetével gyanúsítják, így büntetésük akár életfogytiglani szabadságvesztés is lehet – közölte az alezredes.

Olvasóink írták

49 hozzászólás
 • 49. klac 2010. augusztus 27. 17:57
  „A fiatalabbik elkövető nem volt kisebbségi, a csongrádiak már jól ismerhették, sok ember életét megkeserítette már ő és a bandája...”
 • 48. linlin 2010. augusztus 19. 00:01
  „Szeretnék hozzá szólni a témához: én egy x helyen dolgozom, ahol lopásért fel lett jelentve az egyik elkövető. A határozatban amit kaptunk az állt, hogy garázdaságért stb. büntettekért előállították, és 73.000 Ft büntetés kifizetésére kötelezték, amennyiben nem téríti meg a kárt, 3 (!!!) nap közmunkára vagy elzárásra ítélhető. Mondanom sem kell, hogy ezek közül egyik sem történt meg!! A DM-ben pár héttel ezelőtt lehetett olvasni, hogy egy hétfői napon üldözték őket gyorshajtás miatt, mikor utolérték az autót, azt mondták azért nem álltak meg, mert nem volt műszaki a kocsin. Másnap éjfél tájban az egyik benzinkúton táncolva szálltak ki a kocsiból... szóval kérdem én milyen életfogytiglant fognak kapni? Az a baj, hogy ez a két alak csak csicska volt, aki kiadta nekik a feladatot, majd talál másokat helyettük! Azt kéne elkapni!
  Őszinte részvétem a családnak!”
 • 47. joci10 2010. augusztus 17. 16:48
  „életfogytiglan....de ne a mi pénzünkön!!! keressék meg maguknak az ellátás költségeit mondjuk egy só bányában.úgysem dolgoztak még soha...”
 • 46. maug 2010. augusztus 17. 07:04
  „maros 50!

  A "kik az elkövetők?" nálam nem azt jelenti, hogy mondják meg a nevét, vagy írják ki, Hanem, hogy tudják meg kiről van szó és így tudnak arról információt szerezni, hogy hogyan élt, mit csinált, mit követtett már el.
  De Te nem válaszoltál a cigányos kérdésemre! Honnan vetted? Vagy már alapból rasszista megnyilvánulást vársz mindenkitől?

  Az életfogytiglannal én is egyetértek.

  A bírók meg igenis felelősek lehetnek, ha ez mondjuk már a sokadik bűncselekményük (gondolom az, ha már embert is ölnek, és megpróbálják a nyomokat eltüntetni).”
 • 45. bozozoli 2010. augusztus 16. 11:57
  „Csongrádiak tudják kik az elkövetők, és azt is tudják, hogy melyik etnikai kisebbséghez tartoznak.
  Az elkövetők hovatartozása az nem hír, vagy csak nem merik lehozni az újságban???????
  De azt rögtön címlapon lehozzák, ha "szerencsétlen kisebbség" ellen követnek el valamit!
  Hol itt a demokrácia? Bennünekt is - a becsületesen élő és dolgozó embereket is- megillet az a jog, hpgy megtudjuk az elkövetők etnikai hovatartozását!
  És akkor ezek után is jelentse ki az összes média, hogy "Magyarországon nincs cigánybűnözés".”
 • 44. bakaitimi 2010. augusztus 15. 21:41
  „18 és 22 éves? Csoda hogy elbírtak a nénivel! ahelyett, hogy munkát keresnének ezzel töltik az idejüket. Valami nagyon nem stimmel itt: a média hallgat mint a sír: gondolom a lassan többségbe kerülő kisebbséghez tartozhatnak az elkövetők. Vissza a halálbüntetést: ezek most megkapják az életfogytot és vígan élnek a börtönben...mi meg eltartjuk őket az adónkból.
  Flexsnake. egyetértünk.”
 • 43. maros50 2010. augusztus 15. 19:44
  „Nagypapa!
  Hát igen! Erre szokták mondani,hogy aki korpa közé keveredik megeszik a disznók.
  A romákról szoló "élményed"-hez hogy kapcsolodik a "krumlibogár"? .többször használod ezt a szófordulatot.Kíváncsian várom válaszod.”
 • 42. maros50 2010. augusztus 15. 19:35
  „maug!
  "kik az elkövetők" Az elkövető egy kegyetlen gyilkos,ha "kádárkázmérnak" hívják akkor is.A legsullyosabb büntetést érdemel ez pedig az életfogytiglani szabadságvesztés,legyen bármilyen nemzetíségű.Nincs enyhítő körülmény,hogy első büncselekményes-e vagy sem.ha visszaeső akkor tényleges életfogytiglani szabadságvesztést érdemel.A név számomra nem mond semmit.Rendkívúl naív vagy a biró megítélését illetően.
  Tegyük fel,hogy korábban olyan büncselekményt követett el a tettes , amelynek a büntetési tétele két év szabadság vesztés.A biró a maximumot szabta ki.Hol van a bíró felelőssége? Felel-e azért,hogy a szabadságvesztés letöltése után ismét a bün útjára tért?”
 • 41. maug 2010. augusztus 15. 10:36
  „maros 50!

  Te miről beszélsz (írsz)???
  Mikor utaltam én arra, hogy cigány vagy nem? Nem is érdekel! Veled már valószínűleg gond van, ha alapból mindenbe beleolvasod a rasszizmust!
  Engem az érdekel, hogy kik az elkövetők, és milyen bűnöket követtek eddig el! (EZT IS ÍRTAM)
  A bírók felelőssége meg igenis felmerül, ha kiderül, hogy megrögzött bűnözők? A bírók azok akik a büntetéseket kiszabják és megóvnak minket attól, hogy a bűnözők ismét bűnöket kövessenek el. Ha egy elítélt bűnöző újra bűnt követ el, akkora bíró nem megfelelő döntést hozott.

  Javaslom olvasd el még egyszer az előző hozzászólásom és próbáld meg újra értelmezni (hátha sikerül).”
 • 40. nagypappa 2010. augusztus 15. 04:30
  „maros50

  Örülök, hogy egyetértesz velem, sajnos én nem mindig értek Veled.
  Tizenéves koromban egy cigánygyerek miatt majdnem gyilkossá váltam. Osztálytársam volt a fiú és rám szállt állandóan szemétkedett velem. Egyik alkalommal elkövette azt a hibát, hogy az iskolán kívül megtalált, szemétkedett... és akkor egy lila köd elöntötte az agyam és nekimentem, letepertem és elkezdtem fojtani. Szerencsére arra járt két felnőtt és levettek az akkor már alélt osztálytársamról.
  Érdekes módon a fiú az eset után szinte jó barátom lett.
  Próbáltam fiatal felnőtt koromban egy-két román segíteni, de csak azt láttam kihasználnak, meglopnak, több alkalommal betörtek, kocsijaimat feltörték. Volt olyan, hogy el balhénál orgazdát akartak csinálni belőlem. Mikor szembesültem azzal a ténnyel, hogy minden ilyen esemény az általam támogatott kisebbségi barátaim műve, taktikát változtattam, földönfutót csináltam belőlük.
  Hangsúlyozom, volt nekem igaz cigány barátom, sajnos autóbalesetben halt meg.
  Gyermekei mid sikeres emberek, nem kell szégyelleni származásukat.

  A krumplibogarat sem azért utáljuk mert csíkos, hanem mert kártékony:”
 • 39. maros50 2010. augusztus 14. 21:31
  „...maug!
  "A délmagyar kíderíthetné kik az elkövetők"..Mondod.
  Tegyük fel,hogy cigány volt? tegyük fel,hohogy nem cigány volt? és akkor mi van? Nincs két fajta büntetőtörvénykönyv.A büntetőtörvénykönyvünk alapján kiszabható legsullyosabb büntetést érdemelnek az elkövetők.Az ocsárolással nem megyünk semmire,egyébként a lényegen nem változtat,hogy mit gondolsz a bírókról.”
 • 38. flexsnake 2010. augusztus 14. 20:54
  „csak a halálbüntetés véd meg az erősödő erőszaktól. Ha minden életellenes büncselekmény büntetése halálbüntetés, a világ legszebb országa lehetne. Most a legganéjabb.”
 • 37. maug 2010. augusztus 14. 20:07
  „Gratulálok a felderítéshez! Ez már inkább megért egy cikket mint a múltkori amikor az élettársat sikerült elkapni (úgy hogy a helyszínen volt). Az a baj, hogy gondolom ezek sem ma kezdték a bűnözést, és egy embernek meg kellett halnia ahhoz, hogy végleg kivonják őket a társadalomból. REMÉLEM !!!!!!!!!!!!!!!!

  A délmagyar kideríthetné, hogy kik az elkövetők, és milyen ügyekben voltak már elítélve.

  Utána meg elő kellene venni az összes bírót, és azokat is felelősségre vonni.

  Jó lenne ha a bűnözőket időben lekapcsolnák!”
 • 36. zero 2010. augusztus 14. 14:49
  „Tegyenek már valamit a közbiztonság érdekében .”
 • 35. achilleus 2010. augusztus 14. 14:34
  „33. hozzászólás lisa01 2010.08.14. 13:46
  A hozzászólás lényegi részével egyetértek, - viszont az elásott hullák többsége még a választások előtt került a megtalálás helyére. (Legalább a csontvázakat illetően igazat mondtak, ha nem is a szekrényből, hanem az erdőből, hogy morbid legyek.)”
 • 34. komment 2010. augusztus 14. 14:30
  „Igen... cigányok. És nem az első betörésük volt... Aki az újságban olvassa a cikket, többet tud meg. A csongrádiak szerintem tudják kik voltak....”
 • 33. achilleus 2010. augusztus 14. 14:29
  „Idős- és gyermekkorúak sérelmére elkövetett emberölés nem alapból életfogytiglan bírói mérlegelés nélkül??”
 • 32. lisa01 2010. augusztus 14. 13:46
  „Autós üldözések, megtalált hullák, gyilkosságok futószalagon, úgy tudom, azt mondták, rend lesz. Mikor?”
 • 31. savos 2010. augusztus 14. 11:40
  „http://kepek.origo.hu/galleriesdisplay/gdisplay?xml=/1002/B_rt_201025213130/gallery.xml&rovat=itthon”
 • 30. anonymus93616 2010. augusztus 14. 11:37
  „gratulálok a rendőröknek,jó munka volt!
  mindegy hogy magyarok voltak vagy sem, megérdemlik az életfogytiglant!”
49 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az eladó beszélte rá a negyedik szelvényre

millió forintot nyert a Szerencsejáték Zrt. nyárindító akcióján egy csongrádi asszony: Margitot a lottózó eladója beszélte rá, hogy négy szelvényt vásároljon, mert akkor mellé állhat a szerencse. Tovább olvasom