Délmagyar logó

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 21°C | 34°C Még több cikk.

Nem bírtak Ábellel a kihívói Felgyőn

Ábel István polgármester (képünkön) 19 éve áll Felgyő élén, de a mostani kampányban érezte magát a legrosszabbul. Az nem lepte meg, hogy mellette még négyen vállalkoztak a község vezetésére, csak a csatazaj zavarta. Célja ezután is az, hogy fejlődjön a település. Ellenfelei is bekerültek a képviselő-testületbe.
Az elmúlt csaknem két évtized során száz százalékban kiépültek a közművek Felgyőn. Közakaratból templom épült, ebben a községben építette fel a magyar–holland érdekeltségű Grow Palánta Kft. óriás üvegházát, és a holland Rijk Zwaan bemutató kertészete is itt működik. Emellett itt épül a regionális hulladéklerakó is. Ábel István azt mondja, mind közül ez a kampány volt számára a legnehezebb, mint mondja, nehezen viseli a személyeskedést. A korábbiakhoz képest keményebb és feszültebb volt a küzdelem az egyébként független jelöltek közt, ami az országos eseményekkel és politikai küzdelmekkel is magyarázható.

Ábel István szerint önmagában jó az, ha a közéletben mind többen bekapcsolódnak, s indulnak a helyi választásokon. A felgyői polgármester célja most az, hogy a falu működtetése és fejlesztése jobb színvonalon folytatódjon. Fontos feladat az óvoda és az iskola megtartása, a könyvtár felépítése: tél előtt már átköltözhet a volt téesz-székházból kialakított épületbe. Az új rendelőben – ahová a háziorvos hamarosan beköltözhet – az eddiginél jobb körülmények közt folytatódhat a gyógyító munka.
A Felgyő és Tömörkény közti út terve is elkészült, megépítése mindkét község érdeke.

Szeretné Ábel István, ha a térségi szemlélet megerősödne. A térségi polgármesterek jó partnerei egymásnak, bebizonyosodott, hogy egymást segítve többre képesek, mint külön utakon járva.

– Bedő Tamásnak, Fekete Gábornak és Forgó Henriknek köszönöm a korrekt együttműködést – mondta Ábel.

A testületbe bekerültek egy kivétellel azok is, akik akár polgármesterek is lehettek volna. Mire számít? – kérdeztük Ábelt. – A kampánynak vége, Felgyőre mintha visszaköltözött volna a béke, őket munkatársaimnak, segítőimnek tekintem. A falu ezt várja mindnyájunktól – mondta a polgármester.


Más vélemény

Szemerédi Lajos – aki bejutott a testületbe – azt mondta, ez a község többre képes. – Föl kellene rázni az embereket, hogy érdeklődjenek jobban a település ügyei és egymás iránt – mondja a képviselő. – Ma a jó rendezvényeken is kevesen vesznek részt. Tudom, hogy a település önkormányzata kevésből gazdálkodik, nagy terveket nem lehet szőni, de a meglévő összeget másképp is el lehetne osztani. Első helyre tenném az iskolát, a fenntartásra és a fejlesztésre többet adnék. A mezőgazdaságból élőket, a kisvállalkozókat felkarolnám, mert elég sok a munkanélküli. A fiatalok – ha Csongrádon találnak is munkát – itt telepedjenek le! Sokan járnak be a városba kerékpárral, de eddig még nem épült számukra biztonságos út. Ezt Csongráddal összefogva meg lehetne építeni. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A csongrádi képviselő-választás eredménye

Tovább olvasom