Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Pénz áll a házhoz a csongrádi társaságnál

Csongrád - Önkormányzati lakások üzemeltetéséről és üzleti tervről is szavazott a csongrádi képviselő-testület. Az egészségügyi ellátó társaság 125 millió forintot fordíthat megelőzésre, szűrésekre.
Az önkormányzati tulajdonú bérlakások üzemeltetését a város átadja a Csongrádi Közmű Szolgáltató Kft.-nek, döntött csütörtökön a képviselő-testület. A járási hivatal létrejöttével a városházi munkatársak egy része oda került át, a dolgozók nem is győzik a munkát, a cég már korábban is végezett ilyen feladatot, érveltek a döntés jogossága mellett.

Pap Gabriella alpolgármester (Fidesz) hangsúlyozta: csak az üzemeltetést adják át, a helyhatóságnak továbbra is lesz beleszólása, döntési jogköre és rálátása arra, mi történik a tulajdonában álló ingatlanokkal. A cég a feladatért havonta 500 ezer forint megbízási díjat kap, ezért az összegért a város tulajdonában álló 195 bérlakás működtetéséről kell gondoskodni.

A Csongrádi Víz- és Kommunális Kft. idei üzleti tervét májusban nem fogadta el a testület, most ismét benyújtották. A napirendi pont némi vitát gerjesztett, mert kiderült: a felügyelőbizottság nem tárgyalta meg. Nagypál Sándor (Fidesz) azt mondta, igaz ugyan, hogy korábban ennek a bizottságnak ő volt az elnöke, de információi szerint a testület augusztus 1-jén megszűnt, és egyébként sem kapták kézhez az anyagot. A város vezetése szerint a képviselő ezt nem jól tudja, Nagy Rusztem jegyző pedig megjegyezte, hogy a szabályok értelmében ezt a napirendi pontot meg lehet szavazni a bizottság véleménye nélkül is. A számok szerint a kft.-nek ebben az évben 12 millió forintos eredménye lesz.

A Dr. Szarka Ödön Kistérségi Egészségügyi Szolgáltató Kft. 125 millió forintot nyert pályázaton. A pénzből Csongrádon, Csanyteleken, Felgyőn és Tömörkényen egészségfejlesztési irodát és klubokat alakítanak ki, állapotfelméréseket, szűréseket, kampányokat szerveznek.

Korábban megírtuk: az egészségügyi szakellátást a 100 százalékos önkormányzati tulajdonú Dr. Szarka Ödön Kft. nyújtja, az üzemeltető a Csongrádi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Kft., amelynek a negyedét a korábban említett cég, háromnegyedét a Mediteam Szeged Zrt. birtokolja. A képviselő-testület most megszavazta, hogy visszamenőleg, július 1-jétől 21 egészségügyi dolgozót úgynevezett többes jogviszonyban foglalkoztathat a két cég. Azért, hangzott el az indoklás, mert így tudják biztosítani számukra a kormány által kidolgozott, az életpályamodell szerinti béremelést.

Tekintettel arra, hogy a Fidesz-frakció május 14-én kizárta Nagypál Sándort, a képviselőt a pénzügyi, jogi, gazdasági és fejlesztési bizottságból is visszahívták. Helyét Bodor Csaba (Fidesz) foglalhatja el, aki a munkáért nem vesz fel tiszteletdíjat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Honvédségi bemutató a csongrádi pontonhídnál

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége szerdán Csongrádon tartotta 17. találkozóját. Tovább olvasom