Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Sok vagy kevés 22 millió forint a telephelyért?

Csongrád - Sok vagy kevés 22 millió forint a Bercsényi utcai telephelyért? Kimenjen-e Bokrosig a vízvezeték? Többek között ezeket vitatták meg tegnap a csongrádi városatyák.
Két napirendi pont miatt alakult ki hosszú szócsata a tegnapi rendkívüli testületi ülésen. Az ingatlan adás-vétel mindig vitát kelt a grémiumban, nem volt ez másként abban a kérdésben sem, hogy eladja-e a város a Bercsényi utca 39. szám alatti ingatlant a Csongrádi Víz és Kommunális Kft.-nek. A cég jelenleg kivett telephelyként, évi 570 ezer forint bérleti díj fejében használja a 3,5 ezer négyzetméteres területet. – Szó sincs vagyonátmentésről, ne feledjük, hogy a cégben a városnak 54 százalékos részesedése van – oszlatta el a kételyeket Kőrösi Tibor (Fidesz) polgármester. Kiss Péter (MSZP) felszólalásaiban többször is hangsúlyozta: szerinte a 22 milliós vételár nem reális, többet is lehetne érte kapni.

Az önkormányzat jogtanácsosa, Juhász László kifejtette: két ingatlanbecslő véleményét vették figyelembe az ár megállapításánál. Kiss Péter nem fogadta el az érvelést, mert úgy tudja, hogy az egyik értékbecslést maga a Kommunális Kft. kérte, így szerinte a kialakított szakvélemény a megrendelőnek kedvezett. A gazdasági bizottság elnöke, Héjja István (Fidesz) kifejtette, a bizottság eltekintett attól, hogy az ingatlant árverésre bocsássák. Fontosnak tartotta, hogy a telepet nem egy külső vállalkozás veszi meg, hanem egy olyan cég, amelyben érdekeltsége van a városnak, illetve a köz érdekében végez munkát. A testület két ellenszavazattal elfogadta a határozati javaslatot azzal a módosítással, hogy – tekintettel arra, hogy a Bercsényi utcai ingatlan egy hitel biztosítására jelzálogjoggal terhelt – a jelzálogjogot a nemrégiben megvásárolt Szeviép-telepre teszi át a város.

A 313 milliós ivóvízminőség-javító program egy kötelező, tovább nem odázható feladat, mondta Gyovai Gáspár (Fidesz) alpolgármester. – Ebbe a programba nem fér bele a külterületi hálózat fejlesztése, a pályázatot nem fogadnák be – érvelt Nagypál Sándornak (Fidesz) és Havasi Jánosnénak (MSZP) arra a felvetésére, hogy miért nem fektetnek Bokrosig vezetéket. A településen a projekt keretében most a víztisztítást oldják meg. Egy közösség érdeke áll szemben a város érdekével, de bölcs döntést kell hozni, mondta a polgármester. A napirendi pontot a testület megszavazta. A városnak 10 százalékot kell állnia a költségekből, ezt azonban még tovább szeretnék csökkenteni egy sikeres önerőalap-pályázatból.

A fürdő melletti szálláshelyfejlesztést Kőrösi Tibor javaslatára levették a napirendről, mert a terveket még egyeztetik. A Szociális Ellátások Intézménye vezetői posztjára további öt évre a jelenlegi igazgatót, Szabóné Tóth Irént javasolta a testület.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Londontól Csongrádig repülnek a galambok

Magyarországról 500, köztük Csongrád megyéből 50 postagalamb indult útnak szerdán kamionon Londonba. Tovább olvasom