Délmagyar logó

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 20°C | 29°C Még több cikk.

Újra dobra verik a Holt-Tisza partját

Újra dobra verik a Holt-Tisza partjátBíznak benne, hogy itt egyszer üdülőházak és sétány lesz. Fotó: Králik Emese
Csongrád - Nehéz belelátni az emberek fejébe. Szétmérés előtt hatalmas volt az érdeklődés, arra számítottunk, egyszerre elkel az összes - mondta a csongrádi városatya, Murányi László néhány vízparti telekről.
Többször írtunk arról, hogy 11 területet kimértek a Holt-Tisza mellett, az áruk 2,2 és 3,6 millió forint között van. Ezek a 451-es út közelében, nagyjából a mészégetőnek nevezett rész és a lőtér között helyezkednek el. Eddig nem jött be a számításuk, de a képviselő szerint nem szabad, hogy ez a kedvüket szegje.

– Közművesíthetők, akár 60 négyzetméteres ingatlant is fel lehet ott húzni. A mostani elvadult táj helyett, illetve a túlparton is rendezett, szép környezet lesz egyszer, ebben biztos vagyok – mondta.

Azt már a kimérés előtt hallani lehetett a városban: nem biztos, hogy népszerűek lesznek a porták, hiszen többnyire azért vesz az ember vízparti telket, hogy akár az udvarából horgászhasson. Murányi László szerint, aki mindig is a parti sétány kialakítása mellett tette le a voksát, nem ez a baj.

– Gondoljunk bele, a Balatonnál sem jut mindenkinek parti üdülő, mégis népszerű a tó. Talán nem reklámoztuk elég intenzíven, vagy lehet, hogy tavasszal nagyobb lesz a vásárlási kedv – mutatott rá.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több csongrádi tanyánál épülhet lehajtó

Több csongrádi tanyánál épülhet lehajtó
Más csongrádiak is kaphatnak arra engedélyt, hogy csatlakozásokat építsenek a főút és a kerékpárút közé. Tovább olvasom