Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Ultimátumot adtak a csongrádi szórakozáspártiak

Csongrád - Hétköznapokra is szerveznének pótbulikat a Körös-torokban, ha a csongrádi képviselő-testület nem fogadja el a csendes hétvégék ellen tiltakozók rendeletmódosítási javaslatát.
Utolsó szalmaszálnak tekintik a Körös-toroki csendrendelet ellenzői azt a petíciót, amiben arra kérik a városvezetést, hogy a pénteki korai zárórákért cserébe minden szombaton tarthassanak bulit az üdülőterületen. A kezdeményezők javaslatát rendeletmódosításként fogja tárgyalni pénteken a képviselő-testület. Bedő Tamás MSZP-s polgármester lapunknak egyszer már elmondta, hogy nem támogatja a csendes hétvégék visszavonását, és ugyanez olvasható a városatyák elé tett előterjesztésben, méghozzá olyan indoklással, hogy a rendeletben közzétett szabályozáshoz igazodva alakították ki a jogkövető érintettek erre a nyárra tervezett programjaikat a szórakozást vagy pihenést illetően. A szezon közbeni módosítás sújtaná azokat, akik a hatályos szabályokhoz igazodtak, bizonytalanná tenne mindenkit. A tiltakozók szerint azért is sántít a városházi érvelés, mert tavaly májusban – a szezonkezdet küszöbén – döntöttek a csendes hétvégék bevezetéséről.

A Körös-toroki házirend szerint a csendes hétvégék kivételével hajnali 4-ig lehetnek nyitva a vendéglátók. Lehet, hogy hétköznapokon is lenne buli. Fotó: Tésik Attila
A Körös-toroki házirend szerint a csendes hétvégék kivételével hajnali 4-ig lehetnek nyitva a vendéglátók. Lehet, hogy hétköznapokon is lenne buli. Fotó: Tésik Attila

Biztató előjel lehet a szórakozáspártiak számára, hogy az önkormányzat jogi és ügyrendi bizottsága eheti ülésén – egy igennel és két tartózkodással – nem támogatta Bedő Tamás javaslatát. Pap Gabriella bizottsági elnök szerint a grémium döntése azt tükrözi, hogy újragondolásra érdemes a vitatott házirend. Az elnök a Fidesz helyi vezetőjeként hozzátette, frakciószinten egyelőre nincs kialakított álláspont.

Ugyancsak a szórakozáspártiakat támogatja az Összefogás Csongrádért Egyesület két képviselője, Nagypál Sándor és Hegedűs Péter, aki többször is elmondta már, hogy a zajhatások mérséklésére és a rendbontások visszaszorítására sem alkalmas eszköz a korai zárórák elrendelése.

– Ha a képviselő-testület nem fogadja el az ajánlatunkat, ami szerintünk az összes érintett fél számára kompromisszumos megoldást jelent, elképzelhető, hogy kihasználjuk a házirend adta lehetőségeket, és hétköznapokra szervezünk bulikat azokra a hetekre, amikre csendes hétvégéket jelölt ki az önkormányzat – nyilatkozta lapunknak Szigeti Szabolcs. A Happy Day Hotel tulajdonosa – aki a két héttel ezelőtti demonstrációt is szervezte – arra utalt, hogy a házirend szerint az öt csendes hétvége kivételével mindennap hajnali 4-ig lehetnek nyitva az üdülőterület vendéglátóegységei.

Fotó: Tésik Attila
Fotó: Tésik Attila

A vállalkozóudvar büféseit képviselő Pusztai Zsolt lapunktól értesült a hétköznapi zenés esték ötletéről, ezért egyelőre nem is kívánt nyilatkozni arról, ők fontolóra vennének-e egy ilyen válaszlépést, ha a döntéshozók kikosarazzák a rendeletmódosítási javaslatot. Azt viszont megjegyezte, hogy ezen a nyáron a pénteki bulik sem voltak kifizetődők, úgyhogy jól meg kell gondolni, mibe vágnak bele.

A lobbi is beindult

Lobbistájuk is van a szórakozáspártiaknak: Varga Ádám már több nyilvános fórumon szót emelt a fiatalok érdekében. A 29 éves tervező a napokban több képviselőt is felkeresett, és úgy érzi, kezdeményezésük pozitív fogadtatásra lelt. Bedő Tamás polgármesterrel is többször próbált egyeztetni a csendrendelet decemberi elfogadása óta, de egyszer sem jött össze a találkozó. A hétköznapi pótbulik kapcsán elmondta, a diákok számára bizonyára jó megoldás lenne, de a munkába járó fiataloknak szükségük van a hétvégi ellazulásra.

Olvasóink írták

 • 12. Mr.Big 2008. július 31. 21:01
  „...A kulturált szórakozásnak is megvan a maga helye és ideje. Négy napot töltöttünk a Körös - toroknál (hétköznap!), és már annak is örültünk, ha "csak"reggel10től hajnal2ig bömbölt a zene, de ez általában hosszabbra sikeredett. Sok helyen rájöttek már arra, hogy nem a 2VBKtól berugó fiatalok tesznek jót a turizmusnak, hanem pl.a nyaraló családok, akik egy hétig fogyasztanak az adott helyen. Meg lehetne oldani úgy a szórakozást, hogy az ne zavarja a pihennivágyókat, úgy ahogy ezt nagyon sok üdülőhelyen megoldották már az országban, és szépen meg is élnek a turizmusból. Kár a helyért, nagyon szép lenne, de nyaralásra teljesen alkalmatlan.”
 • 11. vendégek 2008. július 13. 16:59
  „A KÖRÖS-Toroki árakra, reagálva,nyalhatunk,60ft-ért,de 120-ért már fagyit is.Jó minőségü,girosz,már 450ft-ért is kapható. köszönjük a kitartó vállalkozoknak.”
 • 10. Nemo 2008. július 05. 20:17
  „..na ezért nem megyek én a Körös-torokhoz, de még Csongrádra sem. Még jó hogy utazás előtt megnéztem mi újság ott?

  Káosz!..és nem pihenni vágyók helye...”
 • 9. akkor pedig: 2008. július 04. 09:24
  „Kedves fiftytwo!

  A csendes többség ne válassza meg a következő választáson ezt a gerinctelen embert és pártját, és akkor majd sírhat az őt lefizető vállán, hogy elfogyott a pénze.

  Valamit valamiért. Miért kéne csendben lenni?”
 • 8. Surface 2008. június 29. 15:19
  „Add tovább!
  http://www.sosposte.eu/index.php?p=3&l=12

  http://www.sosposte.eu/pdf/sosposte_hu.pdf”
 • 7. Postás 2008. június 29. 14:52
  „sosposte.eu
  El a kezekkel a postásomtól!
  S.O.S.
  EUROPA
  01012009
  4OZEIP NO
  BXL
  6409582 6409582 4OZEIP NO
  BXL
  Az Európai Bizottság javasolja a postások által kézbesített rendes postai küldemények terén a szabad verseny megnyitását 2009. január elsejétől, ami az utolsó lépést jelenti a postai szolgáltatások teljes liberalizációja felé.
  Számunkra, európai állampolgárok számára, a Bizottság ezúttal túl messzire megy!
  Amennyiben ez az irányelv elfogadásra kerülne, gyászos következményekkel járna az európai polgárok számára: fontos munkahelyek elvesztését, az árak emelkedését, valamint a legelesettebb, a magánvállalatok számára "nem rentábilis" társadalmi csoportok kirekesztését eredményezné mindezen szolgáltatásokból.
  Ezért, annak érdekében, hogy az Európai Parlament felemelje szavát a szóban forgó irányelv ellen, tiltakozzunk minél többen, hogy ne érje bántódás a postásokat, illetve a szolgáltatásokat, melyeket a lakosságnak nyújtanak!”
 • 6. TibiKE 2008. június 28. 16:05
  „Ez így már jobban tetszik. Köszönjük szépen.”
 • 5. Éljen a buli!...:D 2008. június 28. 12:45
  „fifikém...ki is a többség?...:D...sztm egyértelmű...”
 • 4. fiftytwo 2008. június 27. 21:43
  „Ez a döntés csak azt bizonyítja, hogy a csendes többség mindíg alulmarad egy hangos kisebbséggel szemben és hogy a város képviselőtestülete, gyenge és gerinctelen emberek halmaza, akik félnek a sját álláspontjuk és a többség érdekei mellett kiállni. Éljen az alkoholmámor!!
  Éljen a rongálás! Éljen a hangoskodás! Éljen a káosz !”
 • 3. Varga Ádám 2008. június 27. 13:52
  „Most jöttem a testületi ülésről! Ha nem is teljes mértékben de NYERTÜNK!!! Csak a körös toroki napok utáni hétvége meg az augusztusi utolsó hétvége lesz csendes. Tehát MA is meg HOLNAP is BULI!”
 • 2. ?......? 2008. június 26. 20:41
  „Éljen a Körösparty !!! ... :D ...

  + kérdés ... Miért nincs part polgármester úr? ... Honnan is kap ennyi vizet a Tisza? ... Miért pont a nyári szezon elején? ... Cél lenne, hogy visszaszorítsák a forgalmat, ergo a bulikat? ... HEEEEEEEEEEEEEE ??? ... :@”
 • 1. motherboard 2008. június 26. 14:20
  „Kiváncsi lennék arra mit tenne a "Város" vezetősége,ha összefognának a vállalkozók és egy csendes hétvége alkalmávalnem zárnának be,tovább nyitva lennének mindannyian.Mi lenne?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Remek csongrádi pólószezon

A Csongrád Városi Vízilabda SE fennállásának legeredményesebb szezonját zárta. Tovább olvasom