Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Vadászverseny Csongrádon

Csütörtökön kezdődik Csongrádon a XVI. országos ifjúsági vadászverseny. Két nap alatt egyebek mellett vadászetikai jártasságukról kell számot adniuk az indulóknak, de kíváncsi a zsűri arra is, hogy milyen biztonsággal ismerik föl az állathangokat, a madarak röpképét, a nyomokat, valamint vadászati kürtjeleket a fiatalok.
Ugyancsak szerepel a feladatok között a mag- és növény felismerés, a trófeaminősítés, a távolságbecslés, de motorfűrész- és fegyverszerelésben is összemérik tudásukat a versenyzők, akik a mai nap zárásaként korong- és bukócéllövészeten vesznek részt. A megmérettetést az iskolában, illetve a lőtér melletti vadászháznál tartják.

A versenyzők az ország nyolc vadászati iskolájából érkeztek a Tisza-parti városba. A legutóbbi szakmai versenyen taroltak a csongrádi Bársony István Mezőgazdasági Szakközépiskola tanulói, csapatban és egyéniben ők szerezték meg az első helyet. A mostani megmérettetésről Vári László iskolaigazgató elmondta, házigazdaként győzelmi reményekkel szállnak versenybe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A csongrádi Kert utcai bűzére nincs orvosság

Csongrád - Hozzá kell szokniuk az utcasarki aknából áradó bűzhöz a csongrádi Kert utca lakóinak, a… Tovább olvasom