Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Gollum kondijának nem tett jót a rothadt hús és hal

Egy brit tudós fiával közösen elemezte J.R.R. Tolkien regényei szereplőinek táplálkozási szokásait és életmódját.
A D-vitamin hiánya miatt veszíthette el a küzdelmet a hobbitokkal szemben Gollum, A gyűrűk ura trilógia és előzményregénye, A hobbit egyik főgonosza egy brit tanulmány szerint.

Nicholas Hopkinson, a londoni Imperial College tudós fiával, Joseph-fel közösen elemezte J.R.R. Tolkien regényei szereplőinek táplálkozási szokásait és életmódját. A kutatást a Medical Journal of Australia című szaklap karácsonyi kiadásában mutatták be.

Gollum kondijának nem tett jót a rothadt hús és hal.
A hobbitok étrendje változatosabb.

Gollum és a többi szörnyeteg nemcsak amiatt volt legyengülve, mert kerülték a napfényt. Egészségtelen táplálkozásuk (rothadt hús és hal) is a D-vitamin hiányához vezetett, ennek eredményeképpen csontjaik és izmaik elgyengültek.

Bilbo, a hős hobbit ezzel szemben változatosan étkezett - írják a kutatók. Az Imperial College közleménye kiemelte a húslevest, csirkét, rakott zöldséget és málnalekvárt is tartalmazó menüt, amellyel Bilbo a vendégeit kínálta.

A hobbitok történetének szisztematikus szövegelemzése bebizonyította, hogy a jók gonoszok feletti győzelme részben az utóbbiak rossz táplálkozásának és a napfényt nélkülöző életének köszönhető - jelentette ki Nicholas Hopkinson.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az életmódváltás tanulható: fiatalok az egészségért

A szegedi Fitlife Nutrition Club adja meg azoknak, akik saját kezükbe veszik az egészségüket. Tovább olvasom