Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Spanyol érettségi feladatok, megoldások 2012: kész az egész feladatsor!

Péntek a spanyol írásbeli érettségié. Megvan a tételsor és Szeghalmi Zsolt segítségével megoldottuk valamennyi feladatot.
Ahogy az angol és a német érettségi, úgy a spanyol is négy részes: olvasott szöveg értése, nyelvhelyesség, hallott szöveg értése és íráskészség - ezeket kellett megmutatni ma a vizsgázóknak. A feladatlapok már a szerkesztőségben vannak, meg is oldjuk azokat. Vendégünk Szeghalmi Zsolt joghallgató, a kitekinto.hu munkatársa, Spanyolország szakértő. Rosszmájúaknak: spanyolul is tud, prímán. Itt vannak a megoldások!

– Összességében egy közepesen erős érettségi feladatsor volt az idei spanyol érettségi – értékelte a tételeket Szeghalmi Zsolt. – A nyelvtani részek „kiszámíthatóak" voltak, nem voltak nehezek, teljesen a tananyag részét képezik, s még csak nem is a legnehezebb részeit kérdezték a nyelvtannak.

Az olvasott szöveg értésben a toledói kézművességről szóló rész viszont már majdhogynem emelt szintű szöveg volt – viszont csak öt pontot adtak rá.

A szövegalkotási részben személyes, diákbarát témák közül lehetett választani, város vagy utazás, ezeket be lehetett előre gyakorolni. A jó szókincs is elengedhetetlen volt az idei feladatsornál – vélekedett a kitekinto.hu munkatársa.
Korábban írtuk:
Közelítsünk a tévé felől! Mit látunk benne?! Fernando Alonsót, Carles Puyolt, Ricky Rubiót, Rafael Nadalt, Monica és Penélope Cruzt, és akkor még nem is sasoltuk meg az amerikai kontinenst, en bloc, ahol ugye él néhány spanyol ajkú ismert és kevésbé ismert ember.

Szóval spanyolt megéri tanulni, s egyre többen is teszik ezt.

Amíg várjuk az érettségi végét, gondolkodjon velünk! Használja a lenti űrlapot, véleményét megjelenítjük cikkünkben.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rajz, vizuális kultúra érettségi feladatok, megoldások 2012: ezt is kitöltöttük!

Csütörtökön délután a rajz, vizuális kultúra tárgyból írtak középfokú érettségi vizsgát a végzősök.… Tovább olvasom