Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Az alapokat és az állampapírt vásárolják a háztartások

Ooktóber végére 5914,5 milliárd forintnyi értékpapír volt a lakosság számláin, ami történelmi csúcsnak felel meg.
A befektetési alapok vonzották a legtöbb lakossági megtakarítást októberben, a hónap végén már 3 ezer milliárd forintnál is több pénzt tartottak a kisbefektetők a konstrukciókban - ismerteti a szerdai Világgazdaság.

A gazdasági napilap a Magyar Nemzeti Bank adataira hivatkozva azt írja, hogy október végére 5914,5 milliárd forintnyi értékpapír volt a lakosság számláin, ami történelmi csúcsnak felel meg.

A lakosság értékpapírjainak állománya már csak ezer milliárd forinttal marad el a betétállományuktól. A tizedik hónapban a kisbefektetők 107,4 milliárd forintnyi friss pénzt öntöttek az értékpapírpiacba, emellett a hozamok is gyarapították 6 milliárd forinttal az egyenlegüket.

A befektetési alapok voltak a legnagyobb nyertesei a tőkebeáramlásnak, 102,9 milliárd forintnyi lakossági pénzt vonzottak. A hónap végére a háztartások már 3047,2 milliárd forintot tartottak befektetési alapokban, ami ugyancsak történelmi csúcsnak számít.

A szeptemberi rekordhónap után októberben kissé visszaesett az állampapírok iránti érdeklődés, a lakossági nettó tőkebeáramlás mindössze 21,9 milliárd forintot tett ki. A háztartások állampapír-állománya újabb csúcsot döntve 1892,8 milliárd forintra emelkedett - olvasható a Világgazdaságban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közeledik a december 20 - figyelmeztet az adóhatóság

Egyrészt ez a határideje a társaságiadó-feltöltésnek, és eddig lehet az egyszerűsített vállalkozói… Tovább olvasom