Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Jól járhatnak a gyógyszercégek Oroszország WTO-tagságával

A magyar mezőgazdasági, élelmiszeripari kivitelt is tovább erősítheti az orosz WTO-csatlakozás a magyar gyógyszercégek sikeressége mellett.
Az orosz piacon már jelentős súlyt elért magyarországi gyógyszercégeknek kedvezhet, hogy Oroszország csatlakozott a Kereskedelmi Világszervezethez (WTO), Moszkvának ugyanis a belépéssel kötelezettséget kellett vállalnia a komoly méreteket öltött gyógyszerhamisítás elleni fellépésre - írta a Világgazdaság szerdán.

A lapnak Ludvig Zsuzsa, az MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Világgazdasági Intézetének tudományos főmunkatársa elmondta azt is, hogy a magyar mezőgazdasági, élelmiszeripari kivitelt is tovább erősítheti az orosz WTO-csatlakozás. Ugyanakkor ezekben az ágazatokban az alacsonyabb vámtételek egyes termékeknél csak bizonyos kvótaszint alatt érvényesülnek, így a magyar cégeknek kiélezett versenyre kell készülniük más országok exportőreivel a kvótán belüli szállításokért.

Az orosz belépéssel elsősorban a fejlett nyugati országok, így az EU és az Amerikai Egyesült Államok járnak jól, főleg a szolgáltatások exportja révén, amely területen Moszkva jelentős liberalizációra kényszerült, ahogyan a feldolgozóiparban is - írta a lap.

Oroszország szerdán nulla órától tagja a WTO-nak, s a csatlakozás napjától kezdi meg az importvámok csökkentését, a végső vámplafon átlagosan 7,8 százalék lesz a tavalyi 10 százalékról. Az agrártermékek esetében 10,8, a feldolgozóipar termékeknél 7,3 százalékra csökken az átlagos vámszint.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglepheti a NAV a külföldön élőket

Hiába él valaki külföldön életvitelszerűen, ha Magyarországon bejelentett lakcímmel rendelkezik,… Tovább olvasom