Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 04. péntek - Rozália

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Gazdaság > Jövőre már bővülhet az ingatlanpiac

Jövőre már bővülhet az ingatlanpiac

Az idén még nem javulnak érdemben a lakáspiaci tendenciák, de az Otthon Centrum (OC) szerint jövőre megindulhat a lendület a lakáspiacon.

MTI - 2012.02.22. 11:59
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Az OC szerdai összeállításában ismerteti, hogy a válság éveiben a lakáspiacon felére csökkent az adásvételek száma, tíz-tizenöt százalékkal estek az árak, és jelentősen nőtt az értékesítési idő.

Míg 2007-ben Budapesten a piacképes, használt, téglalakások átlagosan valamivel több mint két hónap alatt cseréltek tulajdonost, 2011-ben ehhez már négy hónapra volt szükség. A leghosszabb időt a családi házak értékesítésére kell szánni, átlagosan hat-hét hónapot, leggyorsabban pedig a panellakások kelnek el, átlagosan három hónap alatt.

Az Otthon Centrum felmérése szerint a tulajdonosi, közvetítőt igénybevevő nem eladóknak ennél is hosszabb értékesítési idővel kell számolniuk, ezért is nőtt a közvetítői szolgáltatás igénybevétele: Budapesten a közvetítők közreműködésével eladott lakások aránya elérte az 53 százalékot.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 1. racionalitás? 2012.02.22. 13:55

jövőre?????lesz még itt vásárló????aki tud lelép...aki meg marad-adózik betyárul-kuruczosan...és nem marad semmi!!!Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...