Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 15°C Még több cikk.

Kilenc feljentést egyesítve nyomoz a rendőrség a pénztárgépcsalás ügyében

A rendőrség körülbelül ezer olyan károsult jelentkezésére számít, akik kifizették az online kasszára az előleget, a gépet azonban végül nem kapták meg.

Kilenc budapesti és Pest megyei cég feljelentését egyesítve csalás gyanújával nyomozást rendelt el a BRFK korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztálya ismeretlen tettesek ellen a Patkós-Cassa Informatikai Kft. pénztárgépbeszerzéseivel összefüggésben - olvasható a csütörtöki Népszabadságban.

A BRFK sajtószolgálata a napilap érdeklődésére azt közölte: bár eddig csak kilencen tettek feljelentést, a rendőrség körülbelül ezer olyan károsult vállalkozás jelentkezésére számít, amelyek kifizették az adóhatóssággal adatkapcsolatra képes kasszára az előleget, a gépet azonban végül nem kapták meg.

A Patkós-Cassa nem gyártója az online pénztárgépeknek, még csak nem is importőr, az adóhivatal honlapján mégis szerepel az online kasszák beszerzésére, telepítésére, karbantartására jogosult cégek listáján, annak ellenére is, hogy a rendőrség már megállapította: a cég beszüntette a tevékenységét, és a telephelyén nem lelhető fel.

A Patkós-Cassa károsultjai a Facebookon önálló csoportot hoztak létre. Az ott leírt és az internet más fórumain terjedő történetekből egy meglehetősen gondosan felépített csalás rajzolódik ki. Előbb csak egy előlegszámlát kaptak a megrendelők, majd megtörtént a nyilvántartásba vételük a NAV-nál. Ezután sürgető e-mailt kaptak, hogy azonnal utalják el a vételár hiányzó részét, mert elbukják az állami támogatást. Mindenki fizetett is, december 15. után azonban már sem telefonon, sem e-mailben nem volt elérhető a Patkós-Cassa - ismerteti a Népszabadság.Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Költségvetési megszorítások jöhetnek a választások után

A GDP-növekedés várhatóan 2,2 százalékra gyorsul 0,9 százalékról, a megszorításokon túl a… Tovább olvasom