Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Kiskapuval csökkenthetik a rezsit a kisvállalkozók

A lakóépületben lévő, de nem lakásnak használt helyiség használója lakossági fogyasztónak minősül, ha az épületben több önálló lakás van, mint nem lakás célú helyiség.
Az áramtörvény egyik értelmező rendelkezése olyan meghatározást ad a lakossági fogyasztóra, ami alapján esetenként vállalkozások is ebbe a kategóriába kerülhetnek, így olcsóbban juthatnak áramhoz - írta a Világgazdaság.

A lap hétfői cikke szerint ugyanis a lakóépületben lévő, de nem lakásnak használt helyiség használója lakossági fogyasztónak minősül, ha az épületben több önálló lakás van, mint nem lakás célú helyiség. Ekkor az áram felhasználója úgy tekintendő, mintha háztartásának vételezne áramot, nem pedig jövedelemszerzéshez használná.

A szabályozás főként a többemeletes társasházak földszintjén lévő kis üzletek használóit juttatja olcsóbb áramhoz. Élhetnek azonban a lehetőséggel a családi házakban működő műhelyek és azok a villák is, amelyekben irodák, cégközpontok működnek, lakások pedig csak névleg vannak bennük. A rendelkezés az újság szerint épületeik lakóépületté nyilvánítására csábíthatja azokat, akik fel tudják mutatni vagy olcsón ki tudják alakítani a kívánt számú lakást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olaszrizling lesz a Balaton Bora

Azt szeretnénk, ha a jövőben létrejönne majd egy balatoni termékvédjegy. Ennek az első terméke… Tovább olvasom