Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Londonban indított a szegedi Antavo

Az év új vállalkozása kategóriában 2012-ben a mecénások az Antavo Kft.-nek ítélték oda a Presztízs díjat. A cég londoni központtal, szegedi „leánnyal" jött létre: szoftverfejlesztéssel foglalkoznak.
– 2011 júniusában született meg az Antavo koncepciója arról, hogy ki kellene lépni a külföldi piacra – beszélt a kezdetekről Kecsmár Attila ügyvezető –, ekkor még a szegedi webes ügynökség, az Infinitium Stúdió Kft. projektjeként. 2012 tavaszán hoztuk létre az angol céget londoni központtal, és ekkor alapítottuk meg a szegedi székhelyű magyar „leánycéget" is. Az alapítói csapathoz Csarnai Gábor vezető fejlesztő, Bencsik András volt bankár és vállalkozó, valamint Szabó Zsuzsa volt újságíró, marketinges tartozik még rajtam kívül. Nemrég tanácsadóként csatlakozott hozzánk Várdy Zoltán, a TV2 volt vezérigazgatója.

 Kecsmár  Attila, Szabó Zsuzsanna, Csormai Gábor. Már letették a névjegyüket szoftverfejlesztésben. Fotó: Schmidt Andrea
Kecsmár Attila, Szabó Zsuzsanna, Csarnai Gábor. Már letették a névjegyüket szoftverfejlesztésben. Fotó: Schmidt Andrea

Az Antavo egy „marketingeszköz" kisvállalkozásoknak, hogy hatékony promóciós kampányokat készíthessenek gyorsan, IT-tudás nélkül. A szoftver maga a weboldalukon található, és bárki regisztrálhat a rendszerbe. Az Antavo elődje az említett szegedi webes ügynökség, amely „skálázható" terméket akart létrehozni, ezért kezdtek bele a fejlesztésbe. Az Antavo Kft.-nek egy, Antavo elnevezésű terméke van, és már több mint 120 országban használják.

Díjazottak és mecénások 2012-ben

Az év kisvállalkozása az Ezerjó Borkereskedés Kft., Az év középvállalkozása a Váczi-Vill Kft., Az év vállalkozása a Hunor Coop Zrt., Az év új vállalkozása az Antavo Kft. Az év üzletembere Presztízs díjat Bodrogi Ferenc, a Bodrogi Bau Kft. ügyvezető igazgatója kapta. A KÉSZ cégcsoport különdíját a Famíves Kft.-nek ítélték oda. A díjazottakat a mecénások jelölték: a KÉSZ cégcsoport – mint a díj kiemelt mecénása –, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Hungerit Zrt., a Lapcom Kft., a Legrand Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem. A Presztízs díj támogatói: a CE Glass cégcsoport, a Szegedi SZEFO Zrt., valamint a Naturtex Kft.

Az alapítók a kezdetektől fogva a külföldi piacra koncentráltak, így a termék angolul készült el. Azóta a szoftvert magyarra is lefordították, de csak másfél évvel a munka megkezdése után. – Vásárlóink többsége angolul és spanyolul beszél, de sok a portugál és magyar felhasználó is – mondta Szabó Zsuzsa.
– A külföldi piacban nagy a fejlődési lehetőség, mert sokkal nagyobb, persze emiatt sokkal kockázatosabb is.

– A 2012-es év arról szólt, hogy kerestük az utunkat, folyamatosan figyeljük, hogyan használják vásárlóink a szoftverünket, és bátorítottuk őket arra, hogy mondják el a véleményüket a rendszerről – mondta Bencsik András. – 2013-ban a technikai fejlesztés mellett az a legfontosabb, hogy jobban ki tudjuk szolgálni a partnereket, és hogy kapcsolatokat építsünk ki olyan cégekkel, amelyek ugyanazokat a vásárlókat célozzák meg, mint mi. Az Antavónál egyébként nyitott fejlesztői pozíciók is vannak.

A Presztízs díj, mondják, igen nagy megtiszteltetés számukra. A vezető szerint azért is nagyszerű élmény a támogatás és az ezzel járó nyilvánosság, mert segít abban, hogy cégüket többen megismerjék. Az utóbbi években több nagy informatikai cég is jött Szegedre, tehát valami plusz is kell ahhoz, hogy felvehessék velük a versenyt. – Egy ilyen díj kiváló alkalom arra, hogy leendő munkatársaink többet halljanak rólunk: azt szeretnénk elérni, hogy „trendi" legyen nálunk dolgozni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Február 15.: bevallási határidő

Közeleg egy fontos adózási határidő, az egyszerűsített bevallásokat kell a következő hónap közepéig… Tovább olvasom