Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Szuperbruttó: a munkaadók támogatják az eltörlését

A munkaadók támogatják a szuperbruttósítás eltörlését, hiszen már bevezetésével sem értettek egyet.
Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke az MTI-nek elmondta, hogy egyet értenek a szuperbruttósítás megszüntetését, mert bevezetésével átláthatatlan, torz rendszer alakult ki, növelte a bürokráciát, rejtett adóemelésre alkalmas bizonyos jövedelmi csoportoknál.

Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára hangsúlyozta, hogy konkrét előterjesztést még nem olvastak a szuperbruttósítás megváltoztatására, ha lesz ilyen, akkor azt meg kell vitatni a szociális partnerekkel meg kell vitatni.

Általánosságban Dávid Ferenc annyit elmondott, hogy a VOSZ és az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) munkaadói oldala nem értett egyet a szuperbruttósítás bevezetésével, mert nem szélesítette az adózók körét.

A VOSZ főtitkára felhívta a figyelmet arra, hogy nehezen lehet a gyakorlatban kezelni évközben megváltoztatott adózástechnikai dolgot, főleg a kis és középvállalkozások esetében.

Vadász György, a Magyar Iparszövetség ügyvezető társelnöke elmondta, hogy a szuperbruttósítás bevezetésével nem értettek egyet, mert álmegoldásnak tartották. A megszüntetés szándékát támogatják, ugyanakkor kérdéses, hogy mikor lehet ezt megvalósítani, mert a költségvetésből kieső bevételt ellensúlyozni kell.

Olvasóink írták

  • 3. deszkás 2010. május 07. 21:52
    „Munkaadók? Ezek.,inkább sanyargatók.”
  • 2. Mike3 2010. május 07. 21:48
    „kurvajó! 14 rongy minusz! rohadék fidesz, megint ki.<moderálva> velem. igaz, az mszp-nek 8 év alatt csak ezzel az egy dologgal sikerült a kedvemben járnia”
  • 1. mattil 2010. május 07. 21:45
    „Én többet keresek pár ezerrel, marhára nem örülnék ha a hülyélkedés miatt ez kevesebb lenne!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új tulajdonosa van a diósgyőri kohászatnak

Új tulajdonoshoz került a diósgyőri kohászat, azt egyelőre nem tudni, hogy az ÖKO-FERR Kft. mikor… Tovább olvasom