Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

A Fidesz vásárhelyi akciója

Teleragasztotta az MSZP vásárhelyi irodájának ajtaját tegnap reggel a Fidesz vásárhelyi képviselőcsoportja. A hirdetőszalagokon a szocialisták emblémájával díszített, a jobboldal szerint beteljesítetlen ígéretekre utaló mondatok állnak. A kormánypárt képviselői szerint a Fidesz ezzel durva hamisítást követett el, a helyi elnök pedig politikai ámokfutásról beszél.
Kis Irén, Fekete Ferenc, Csorba Mihály, Rárósi Imre és Almási István munka közben. Fotó: www.promenad.hu
Ha plakátragasztás, akkor Vásárhely. Tegnap reggel újabb fejezetéhez érkezett a sorozat – a mostani epizód különlegessége viszont, hogy tudjuk, ki ragasztott és miért. A közgyűlés Fidesz-frakciójának tagjai ugyanis tegnap kora reggel sajtótájékoztatóra invitálták az újságírókat az MSZP helyi irodájához. Háromnegyed 8-kor, miután a fideszesek meggyőződtek róla, hogy az iroda még zárva van, Havasi Katalin, a párt helyi elnöke felmutatta az általuk elkészített vaskos aláírásgyűjtési ívet.

Arra kérte a jelen nem lévő Bacsa Pált, az MSZP helyi elnökét, országgyűlési képviselőjelöltjét, hogy a gyűjtőíven – amelyet postán juttatnak el neki – jelölje meg, melyek azok a vásárhelyi családok, amelyek tagjai jobban élnek, most, mint négy évvel ezelőtt.
A helyi Fidesz-frakció tagjai, azaz Almási István, Csorba Mihály, Fekete Ferenc, Havasi Katalin, Hegedűs Lajos, Kis Irén, Molnárné Kecskeméti Rita, Rárósi Imre és Tóthné Kecskeméti Katalin ezután két-két, szerintük beteljesítetlen ígéretet olvasott fel, majd ragasztott ki az iroda ajtajára és kirakatára. Ezeken piros alapon szerepel a fideszes állítás, míg fehér alapon az „Igen, megcsináltuk" mondat, és az MSZP emblémája. A képviselők végül piros léggömböket engedtek a levegőbe, ezzel jelképezve hogyan tartották be ígéreteiket a szocialisták.

Az arra járó helybeliek majd háromnegyed órán keresztül olvashatták az ajtóra ragasztott mondatokat, így például: „Elértük, hogy 400 ezer munkanélküli legyen. Nem fizettük ki a gazdáknak járó támogatásokat. Négy év alatt 10 évet távolodtunk az eurótól. Elértük, hogy minden ötödik pályakezdő munkanélküli legyen."

– Reggel a lakásomon hívtak fel, hogy teleragasztották az irodánk ajtaját feliratokkal. Először azt gondoltam, hogy megint „éjszakai munkások" dolgoztak. Aztán megtudtam, hogy a Fidesz helyi képviselőcsoportjának tagjai jártak itt. Végtelenül szomorú vagyok, hogy Vásárhely megint a botrányokról lesz híres – mondta a helyszínre igyekvő Szeli Ferenc, az MSZP helyi alelnöke. Hozzátette: durva hamisításnak tartja, hogy az állítások mellett a pártja emblémája látható.

– Ígérem, mi nem megyünk el a Fidesz irodájához, s nem ragasztjuk tele az ajtajukat. Állunk azonban egy nyilvános vita elé az állításokkal kapcsolatban – tette hozzá.

– Nem tudom mire vélni ezt a politikai ámokfutást, ami a vásárhelyi kampányt jellemzi – mondta Bacsa Pál, a párt helyi szervezetének országgyűlési képviselőjelöltje. – Úgy vélem, ez bűntett a város lakói ellen, hiszen a vásárhelyiek talán mélységes undort érezhetnek amiatt, hogy a kampány már minden másról szól, csak a jelöltek programjairól nem – tette hozzá. A szocialisták ezután eltávolították a feliratokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb vásárhelyi plakátbotrány

Súlyos betegnek, agresszívnek, másokat megalázónak, a város vagyonát elherdálónak tüntetik fel … Tovább olvasom