Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

A kórházba költözik az ÁNTSZ kistérségi központja

Hómezővásárhely – Július 15-étől a vásárhelyi Erzsébet-kórházban működik az ÁNTSZ kistérségi központja.
Megírtuk: a közigazgatás átszervezésével nagyobb szerepet kapnak a megyei jogú városok. Makó helyett pedig Vásárhely lett az ÁNTSZ kistérségi központja. A helyszínváltozásról a kormány döntött.

Jelenleg még a Bajcsy-Zsilinszky utcán, a volt Metripond épületében dolgoznak az ÁNTSZ munkatársai. Az informatikai hálózat kiépítésével azonban napokon belül költözhetnek az Erzsébet-kórházba, ahol a Zrínyi utca felöl, a második emeleten, a volt igazgatóságon folytatják a munkát – tudatta Tombácz Zsuzsanna, megyei tisztifőorvos. Úgy vélte: méltóbb helyre, a városközpontba kerül a kistérségi intézet, ahol jelenleg nyolcan dolgoznak, de a tervek szerint bővítik a létszámot, két-három munkatárssal. Vásárhelyen eddig is volt kirendeltség, de a kistérségi központtá válással több feladatot kap. Eddig például Makón adták ki a háziorvosok működési engedélyét.

A Családvédelmi Szolgálta is átkerült Vásárhelyre – tudatta továbbá Tombácz Zsuzsanna. Keddenként délelőtt tíz órától délután két óráig a kórházban fogadják a vásárhelyieket, akiknek korábban Szentesre vagy Szegedre kellett – akár többször is – utazniuk például terhesség-megszakítás vagy családtervezési problémák miatt. Kiderült az is, a változás ellenére Makón is marad ÁNTSZ-kirendeltség.

A sajtótájékoztatón Tombácz Zsuzsanna bemutatta a központ vezetőjét, Gilyán Juditot is, aki – mint kiderült – Szegedről ingázik majd Vásárhelyre, de vezetői kinevezése előtt is ezt tette, hiszen hat évig az Erzsébet-kórház orvosaként dolgozott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épül az új csőszház

Új csőszházat építenek a vásárhelyi római katolikus temetőben. Tovább olvasom