Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

A szívbeteg Dávid végezte el a kezdőrúgást

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi Horváth Dávid végezte el a szombati Videoton–Ferencváros bajnoki meccs kezdőrúgását. A szívbeteg kisfiú a VIP-páholyban nézte végig a mérkőzést, ahol találkozott Orbán Viktorral. A kisfiú tegnap ünnepelte 13. születésnapját, de ilyen ajándékra nem számított.
– Két gólhelyzete is volt a Videotonnak – mesélte lelkesen a vásárhelyi Horváth Dávid, aki a székesfehérvári labdarúgócsapat és a Ferencváros szombati bajnoki mérkőzését a VIP-páholyból nézte végig. A lyukas szívvel született kisfiúnak – lapunk legutóbb februárban számolt be Dávid operációjáról – felejthetetlen élmény volt a hétvége. Nemcsak a meccsre látogatott ki, de a kezdőrúgást is ő végezte el.

– Nagyon izgultam. Meg voltam illetődve, csak kicsit rúgtam a labdába – jegyezte meg Dávid, aki egy Videoton-mezt, szurkolói sálat, valamint egy márkás sportcipőt is kapott ajándékba. A páholyban pedig Orbán Viktor Fidesz-elnökkel találkozott.

A vásárhelyi Horváth Dávid imádja a focit. Fotó: Tésik Attila
A vásárhelyi Horváth Dávid imádja a focit.
Fotó: Tésik Attila

– Kedvesen érdeklődött, hogy érzem magam, és a sportról is beszélgettünk egy kicsit. Még a pólómat is dedikálta – mondta Horváth Dávid, aki tegnap ünnepelte 13. születésnapját, de ilyen ajándékokra nem számított. A székesfehérvári program zárásaként vasárnap egy Videoton-edzőmeccsre is meghívták, ahol egy hatalmas tortát kapott, valamint egy focilabdát és egy szurkolói mezt.

Dávidot nagymamája, Horváth Lajosné neveli. A 62 éves asszony kísérte el Székesfehérvárra is. Terike elmondta: nagyon meglepődött, amikor telefonon értesítették, hogy a Videoton menedzsmentje meghívja őket Székesfehérvárra.

– Eddig csak Szegedre és Budapestre utaztam Dávid műtétjeire, máshol nem jártam. Az unokám is nagyon örült a lehetőségnek. Amikor közöltem vele a hírt, azt hitte, hogy be akarom csapni. Autót küldtek értünk, azzal utaztunk haza is. Négycsillagos szállodában laktunk, étterembe is elvittek minket. Soha nem jártunk még ilyen helyeken, nagyon hálásak vagyunk mindenért – mondta a nagymama. Szerinte Dávid nem is álmodhatott szebb születésnapi ajándékról.

Olvasóink írták

  • 2. niemand 2010. április 28. 15:35
    „Végre valami emberi dologról is írnak! A focisták szuper srácok, a nagymama egy élő földre szállt angyal.”
  • 1. ocsi1 2010. április 26. 17:52
    „Szép gesztus volt a sportolóktól és Orbán Viktortól minden elismerés nekik. Dávidnak hosszú boldog életet kívánok. A nagymamának aranyból van a szive, sokáig éljen erőben egészségben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megoldódik a kecske és juhtenyésztők állatjelölési problémája

2010. január elsejétől csak elektronikusan megjelölt állatokat lehet az Európai Unióba exportálni. Tovább olvasom