Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Anettéket nem teszik utcára

Hódmezővásárhely - Nem kerül az utcára Borsodiné Hódi Anett és családja, akiknek cikkeink nyomán 245 ezer forintot adományoztak olvasóink egy vásárhelyi alapítványon keresztül. A négygyermekes fiatalasszony, akinek ügyében a honvédelmi miniszter is közbenjárt, néhány napon belül a hadsereg kötelékébe lép.
Borsodiné Hódi Anett és ötesztendős Kinga lánya tegnap Kószó Péter alpolgármester városházi irodájában vehette át Berényi Károly települési képviselőtől, a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségért Alapítvány elnökétől azt a 245 ezer forintot, amelyet lapunk olvasói adományoztak a négygyermekes, beteg férjét is ápoló 34 esztendős asszonynak. Családja ugyanis adósságcsapdába került, a kilakoltatás fenyegette őket, ha máig nem fizették volna ki 350 ezer forintos banki tartozásukat. A családnak továbbra is gyűjtő alapítvány számlájára összesen 9-en fizettek be eddig különböző összegeket, közülük ketten 100-100 ezer forintot.

Berényi Károly hangsúlyozta: nem elég a csodát várniuk az embereknek, hanem tenniük is kell önmagunkért, ahogy Anett tette.

Anett és kislánya örült az adománynak, amit már be is fizettek adósságuk törlesztésére. Fotó: Tésik Attila
Anett és kislánya örült az adománynak, amit már be is fizettek adósságuk törlesztésére.
Fotó: Tésik Attila

A fiatalasszony ugyanis katonának akart állni, hogy a biztos keresetből rendezni tudják tartozásukat. Csakhogy a létszámstop miatt nem hívták be az alkalmassági vizsgára. Szekeres Imre honvédelmi miniszter viszont közbenjárt, miután olvasta a fiatalasszony erőfeszítéseiről szóló írásunkat. Vásárhelyi látogatásakor a Délvilág segítségével személyesen is találkozott Anettel, aki azóta megfelelt az alkalmassági vizsgán.

– Október 7-én reggel kell bevonulnom a vásárhelyi laktanyába, ahol a híradó zászlóalj tagjaként, a telefonközpontban dolgozom majd, a 3 hónapos alapkiképzés után – mondta Anett, aki megköszönte az adományozók és az alapítvány segítségét. Hozzátette, 50 ezer forintot a krízisalapból is kaptak. Az adományt még tegnap befizette adósságuk törlesztésére.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. nyanya 2009. október 07. 08:53
  „Azt írták ebben a cikkben, hogy nem elég várni a jóra tenni is kell érte. Anett megírta történetüket, arcát adta a cikkhez és már gondolom be is vonult. Nos tudjátok meg én is írtam az újságnak nem is egyszer. Vállaltam volna az arcomat mert én is nagyon nehéz helyzetben vagyok. De úgy látszik minden arcra megy mert az újság még csak le sem hozta az írásomat. 22éves fiam is jelentkezett katonának , alkalmas is lett rá, ismerősünk felhívott egy befolyásos személy, és azt mondták hogy válogatják az embereket, és legfeljebb a februári kiképzésen vehet részt. Mit csináljon addig? Mert hogy munkát hónapok óta nem talál. Megpróbál visszaülni az iskolapadba aztán ha behívják otthagyja. Ha egyáltalán behívják.”
 • 22. katonabácsi 2009. október 05. 17:54
  „atika32! Megkérdezhetem, hogy milyen beosztást ajánlottak a feleségednek? Csak kíváncsiságból, mert elég szűk skálán mozognak a lehetőségek hölgyek számára. Persze vannak kivételek, mint a cikkből is kiderül.”
 • 21. Szipor 2009. október 05. 17:45
  „Az egyik ismerősöm is jelentkezett katonának, de elhajtották, mivel létszám stop van, pedig ő is csak egy a sok közül, aki boldogulni szeretett volna.”
 • 20. Power 2009. október 04. 23:08
  „16. hozzászólás Bérlő 2009.10.02. 20:35
  Az állományban lévőkkel sem törődnek, miért foglalkoztatná őket a nyugdíjas hivatásos katonák sorsa.”
 • 19. KilgoreTrout 2009. október 03. 13:22
  „A létszámstop a folyamatban lévő ügyekre nem vonatkozik, lehet megnyugodni. És szerintem Anett helye sem sokáig lesz foglalt:))”
 • 18. KovácsPistike 2009. október 02. 22:44
  „A sukorói földek áron alul keltek el külföldieknek közokirat-hamisítással.”
 • 17. nyanya 2009. október 02. 21:14
  „Hm! Sokan vagyunk egy véleményen. Az én fiam is megcsinálta az alkalmasságit júliusban az első kört szeptember 2. án a másodikat. Azt mondták neki hogy október végén vonulhat be kb. Ha most létszámstop van akkor miért kábítják, arra vár a szerencsétlen, hogy behívják addig munkát sem mer vállalni( lehet nem is kapna). Pedig egy fizetésből nagyon nehéz egy 3 tagú családnak. És mi is elég xar helyzetben vagyunk dehát ezzel a franc sem foglalkozik. Alánk sem nyúl Szekeres.”
 • 16. Bérlő 2009. október 02. 20:35
  „Vajon Szekeres miniszter úr mikor segíti ki azokat a nyugdíjas hivatásos katonákat, akik több évtizedes munka után a bérlakásokban maradtak és ma sem vásárolhatják meg?”
 • 15. atika32 2009. október 02. 10:56
  „Icus!
  Állítólag "későn" érkezett be a budapesti felmérés eredménye, szeptember 22.
  A felmérés aug.10-én volt. Ennyit jelent egy politikus segítsége.
  Miért nem illet meg minden embert azonos bánásmód ?
  Természetesen most már létszámstop van.”
 • 14. icus 2009. október 01. 19:52
  „atika32!
  Sajnos teljesen igazad van!Ma már csak az tud érvényesülni,akinek protekciója van ,vagy a média nagy port kavarva nyílvánosságra hozza az adott problémát.De úgy gondolom,hogy sajnos majdnem családnak vannak egészségügyi és megélhetési gondjai.Nem kellene egy-egy családot ennyire "istápolni",mert bizony a többi ezer családot valahol igazságtalanul érinti.A te feleséged végülis nem kapta mag az állást?Mivel indokolták?Létszámstop?De akkor Anettra ez nem vonatkozott?!”
 • 13. cipész 2009. október 01. 19:12
  „Na már megint hibásan írtam,Javítás: ember van.Jó éjszakát!”
 • 12. cipész 2009. október 01. 19:10
  „Nagyon jó kép van fennt a iwiw-en nézzétek meg.Hány éhező embervan azoknak kenyér kellene.Szekeres úr is ügyes volt mástól vette el a munkát, kenyeret, aki még szarabb helyzetbe van.Csak az bosszant, hogy ez a délmagyar egy nézetet vall, vagy irányítják.”
 • 11. atika32 2009. október 01. 14:50
  „Az a fura ebbe az Anett ügyben, hogy a feleségem is jelentkezett még májusban, megcsinálta a budapesti felmérést, bőven a ponthatár felett. Talán nekünk is meg kellene kérni valakit, hogy segítsen? Nekünk kettő gyerekünk van, (nem egy) tartozásunk is van, mert kinek nincs, "nem LCD-tv"
  Ha így haladunk, mindig lesz egy ember akit felkarol a média és segít neki, az már másodlagos, hogy közben embereket tipornak el ahhoz, hogy céljukat véghezvigyék, de ekkor jön az ismert mondás "EZT MEGCSINÁLTUK"
  elvtársak. Talán pont a feleségem helyét töltötték be vele?????”
 • 10. latyi 2009. október 01. 08:33
  „moncsi2,
  Tévedsz.
  Az asszonynak volt annyi esze hogy rögtön befizette a tartozást.(állítólag)
  Így ki küszöbölte hogy a jó ember a fortunára bízza a dolgot.
  2.) és te?”
 • 9. Holló 2009. október 01. 07:45
  „Sajnálom őket de egy kicsit már túl van lihegve a dolog véleményem szerint vagy a délmadár innetől kezdve gyűjtést szervez mindenkinek aki saját hibáján kívül került szar helyzetbe?”
 • 8. Filctoll 2009. szeptember 30. 20:05
  „4Angel - Csernák Család- Keresd meg Őket egy közösségi portálom és vedd fel velük a kapcsolatot!

  Örülök hogy van még egy kis összetartás ebben az országban! Anettéknak kitartást!”
 • 7. 4Angel 2009. szeptember 30. 14:15
  „Csernák Családnak nincsen gyűjtő alapítvány szívesen befizetnék oda.”
 • 6. 4Angel 2009. szeptember 30. 14:12
  „Szia mindenki

  Nem tudom ,hogy Csernák család akiknek csak lombik gyermekük lehet ,hogy ö ugyan mennyit kaptak ??? Kíváncsiságból nem tud valaki erről valami hírt???”
 • 5. bélás 2009. szeptember 30. 11:27
  „Ez a cikk tetszik, látszik hogy még emberek vagyunk. Képesek vagyunk még a jóra”
 • 4. ocsi1 2009. szeptember 30. 11:01
  „És a város honatyái ugyan mennyi pénzt adtak bele ? Gondolom ők nem tolongtak az elsők között.”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellopták a kisszittyák íjait

Íjászfelszereléseket lopott el ismeretlen tettes egy Nádor utcai gépkocsi bejárón hagyott ládából augusztus közepén Vásárhelyen. Tovább olvasom