Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 8°C | 22°C Még több cikk.

Átadták a lakásokat Mindszenten

Már a zsebükben tudják a mindszenti bérlők az új, költség alapú bérlakások kulcsait. A tegnapi avatási ceremónián 19 otthon talált gazdára. Akad a beköltözők között olyan, aki albérletből jön. A háromszobás lakást egy kétgyermekes család kapta meg.
Új kilátások. Bakos Gábor és párja, Erhardt Veronika egy másik albérletből jön a kedvezőbb költségű Köztársaság téri lakásba. Fotó: Tésik Attila
– Kicsit lekéstük a kulcsátadást, mert a Tescóban vásároltunk új lámpákat a lakásunkba – mondta mosolyogva tegnap délben Mindszenten leendő otthonában Bakos Gábor, aki élettársával, Erhardt Veronikával sikeresen pályázott a költség alapú bérlakások egyikére. A fiatalok albérletből költöznek át a Köztársaság téri új társasházba, melyet 19 család, pár vehet birtokba. Gáborék láthatóan nagyon elégedettek voltak új otthonukkal, s szeretnék, ha gyermekük is ide születne. Erre van is esélyük, hiszen az önkormányzati, valamint pályázati támogatással, 200 millió forintból elkészült társasház lakásait 5 évig bérelhetik, sőt méltányosságból akár tovább is maradhatnak.

Moldován Magdolna férjével, valamint kétéves kisfiával és ötéves lányával költözik a bérlakásba. Mégpedig nem is akármelyikbe, a társasház egyetlen, s legnagyobb háromszobás otthonába. Magdolna lelkesen ecsetelte, hogy a konyhával egybenyíló szobát majd ebédlőnek szeretnék használni.

– A bútorokkal nem lesz gond, mert van elég – magyarázta a fiatalasszony, aki eddig családjával a Miási úton élt, egy két és fél szobás házban, anyósával. – Az a ház mindentől nagyon távol volt, az orvostól, az óvodától is. Most meg a központban élhetünk majd. Albérletet is néztünk, még vásárhelyit is, de elég sokat kellett volna fizetni érte. Ennek a lakásnak a bérleti díja havonta 19 ezer forint lesz. Persze megpróbálunk spórolni, hogy egyszer saját otthonunk legyen – bizakodott Magdolna, aki családjával a jövő héten költözik be a Köztársaság téri társasházba.

Biztos, hogy fejlődik az a város, amelyikben lakások épülnek – állapította meg Borsi László, az Országos Lakás- és Építésügyi Hivatal elnöke az avatási ceremónián. Mint mondta, azért mosolygósabb arcokra számított, hiszen egy új otthon, még ha az bérlemény is, mindig nagy dolog az ember életében. Zsótér István polgármester pedig elmondta: két évvel ezelőtt még csupán 12 bérlakása volt a városnak, a Köztársaság téri beruházással viszont ez a szám jelentősen nőtt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyvenkét pályázó tíz ingyentelekre

Eredetileg tíz ingyentelket hirdetett meg a vásárhelyi Szent László, Barázda és Mester utca közötti… Tovább olvasom