Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -2°C | 3°C Még több cikk.

Átköltöztetik a középiskolát

Hódmezővásárhely - Az egykori Gregus-szakközép épületrészét, és további termeket ad át használatra a vásárhelyi önkormányzatnak a mezőgazdasági kar. Szeptembertől ugyanis ide fognak járni a szakközép diákjai. A város cserébe 70 milliós támogatást ad a karnak.
A Gregus-szakközépiskola által korábban használt épületrészt adja vissza ismét középiskolai oktatásra a Szegedi Tudományegyetem vásárhelyi mezőgazdasági kara. Mivel a város ezenfelül körülbelül 800 négyzetméternyi területet kért, a kar kiüríti a szomszédos épületrész könyvtár fölötti két szintjét.

Mint ismeretes, a mezőgazdasági kar cserébe 70 millió forintot kap a várostól. Ebből 30 milliót a hallgatói létszám csökkenése miatti normatívahiány pótlására, 20 milliót a különféle pályázatok önerejének biztosítására, illetve másik 20 milliót az oktatás tartalmi és tárgyi feltételeinek korszerűsítésére.

Már költözik a főiskolai kar az épületrészből. Fotó: Tésik Attila
Már költözik a főiskolai kar az épületrészből.
Fotó: Tésik Attila

– Azért vagyunk nehéz helyzetben, mert vissza kell fizetnünk a korábban felgyűlt 320 millió forintos támogatást. Ráadásul a bevételeinket csökkenti, hogy várhatóan az idén is korlátozzák a beiskolázható diákok számát – mondta lapunknak Bodnár Károly. A kar dékánja hozzátette: semmiféle gondot sem okoz számukra a volt Gregus helyének visszaadása. Az ezen felül kért pluszterületet az épület szomszédos részében, a könyvtár feletti két szinten biztosítják, itt található jelenleg a kari tanácsterem, az anatómiai és élettani, valamint az állattenyésztési gyakorló, illetve a továbbképzési terem, valamint néhány iroda. A két épületrészt csak egy vékony közfal választja el. Az így elvesző termek pótlására átalakítják a kollégium jelenlegi társalgóját, gyakorlóhelyiség lesz a valamikori vegyszerraktár, illetve tanterem a műhely melletti halas kísérleti terem – vázolta a változtatásokat Bodnár. Megtudtuk, az egyetem szenátusa hétfői ülésén jóváhagyta a szerződést.

Olvasóink írták

  • 3. aha 2008. július 03. 17:31
    „Ezek szerint mégsem üres épületrészelet adnak át a városnak. Ha már a volt vegyszerreaktárból is termet kell csinálni a hallgatók számára”
  • 2. megjegyzés 2008. július 03. 15:15
    „Érdekes. A Délmagyarban nem olvassák a kollégák egymás cikkeit? A Gregus jelenleg = volt Kossuth. Egy másik cikkben L.J. azt ígérte, nem költözik a Kossuth. A volt Gregus az 3-4 osztályt jelent. Ők járnak majd az Andrássy útra iskolába?”
  • 1. Lusta 2008. július 02. 06:51
    „Undorító, hogy a politika hogy beleszól az iskolai életbe ... fujjj ... :S ... :@ ... :´(...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vallauris-i kirándulás

Hódmezővásárhely - Közel nyolcvanfős vásárhelyi delegáció járt június 9. és 14. között a… Tovább olvasom