Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Bicikliző kislánnyal ütközött a kisteherautó, elhajtott a helyszínről

Szeged - Védett kerékpárúton haladt az a 10 éves kislány, akit egy kisteherautó ütött el Vásárhelyen. Az elmenekülő férfit a térfigyelő kamerának köszönhetően a rendőrök elkapták.
Védett kerékpárúton biciklizett az iskolába Hódmezővásárhelyen egy tízéves lány január 23-án reggel. 7 óra 35 perckor kihajtott elé egy fehér, zárt rakterű kisteherautó egy olyan kereszteződésben, ahol a kerekezőknek van elsőbbsége. A térfigyelő kamera felvételeinek tanúsága szerint az autó eleje ütközött a biciklivel, a kislány ennek következtében elvesztette egyensúlyát, és a lendülettől a kerékpárútról letérve átgurult a kétsávos úton - írta a Zsaru magazin alapján a police.hu. Szerencse, hogy éppen nem jött autó, nem gázolták el. Az úttest másik oldalán elesett.

Fotó: Rendőrség/A.I.
Fotó: Rendőrség/A.I.

Mögötte kerékpározó édesanyja rákiáltott a sofőrre, aki nem szállt ki a járműből, elhajtott. A kislány az esés következtében nyolc napon belül gyógyuló zúzódásokat szenvedett a térdén és a fején. Az anya rendőrt hívott, a helyszínelők megállapították, érintőleges gázolás történt, amiből tragédia is lehetett volna, a térfigyelő kamerák igazolták a kislány és az anya elmondását.

A rendőrök keresni kezdték a fehér furgon vezetőjét.

Fotó: Rendőrség/A.I.
Fotó: Rendőrség/A.I.

– A balesetet okozó sofőrnek kötelessége lett volna meggyőződni arról, mi történt a gyermekkel, meg kellett volna várnia a mentőket és a rendőrséget – mondta Cserhalmi Dezső hadnagy, a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vizsgálója. – Szemtanúk elmondása és a térfigyelő kamerák felvételei alapján először a jármű típusát azonosítottuk, később a kört szűkítve eljutottunk a balesetet okozó teherautóhoz. A jármű okmányai szerint a furgont a baleset időpontjában a szegedi H. Tamás (43) vezette. Február 19-én gyanúsítottként hallgattuk ki.

Fotó: Rendőrség/A.I.
Fotó: Rendőrség/A.I.


A férfi beismerte, érintőlegesen ütközött a kerékpáros gyermekkel. Elmondása szerint nem észlelte, hogy a kislány elesett, később úgy látta, bólogat, azt hitte, azért, mert édesanyja megkérdezte tőle, jól van-e. Úgy értelmezte a helyzetet, hogy nem történt semmi, ezért hajtott tovább. Veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon, szabadlábon védekezik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A testvér fogadta be a családot a leomlott vályogházból

Részlegesen lebontják az életveszélyessé vált házat Hódmezővásárhelyen. Tovább olvasom