Délmagyar logó

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 3°C | 11°C

Épül a vásárhelyi tehermentesítő út

Hódmezővásárhely - Megkezdődött a vásárhelyi ipari parkot és a 47-est összekötő út építése. A 650 milliós beruházást jövő augusztusban fejezik be.
Már épül a vásárhelyi ipari parkot a 47-es főúttal összekötő tehermentesítő út, amelynek alapkövét ünnepélyes keretek közt még július 11-én rakták le a laktanyai körforgalomnál. A munkálatok az ipari park belső úthálózatának szélesítésével, illetve a leendő útpálya nyomvonalának megerősítésével kezdődtek – tudtuk meg Szőke Gábortól, a Közgép Zrt. útépítési főmérnökétől.

A 650 millió forintba kerülő úthoz a következő ütemben 30 ezer négyzetméternyi útalapot készítenek. A beruházás finanszírozására a város 552 milliót nyert az Új Magyarország programtól a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Kht.-n keresztül, a 92 milliós önrészt pedig az önkormányzat állja.

Megkezdték a munkát Vásárhely határában. Fotó: Tésik Attila
Megkezdték a munkát Hódmezővásárhely határában.
Fotó: Tésik Attila

A kivitelezést közbeszerzési eljáráson elnyert Közgép Zrt. az építéshez csak csúszással tudott nekifogni a hiányzó engedélyek beszerzését követően. Idén addig dolgoznak a szakemberek, míg azt az időjárás megengedi, és jövő áprilisban–májusban folytatják. A nagy teherbírású pályára három réteg aszfalt kerül majd, s a kész, öt kilométer hosszú utat jövő augusztusban adják át a forgalomnak.

Az új szakasznak köszönhetően lényegesen javul majd az ipari park megközelíthetősége, ezzel együtt a versenyképessége, hiszen így közvetlen összeköttetésbe kerül a 47-esen keresztül az M5-ös autópályával. Környezetvédelmi hatása is jelentős lesz. A szakemberek szerint számottevően csökkenhet a Kertváros, a Belváros, a Hódtó és Újváros átmenő forgalma.

Olvasóink írták

 • 13. Winston 2008. október 22. 21:53
  „A KÖZGÉP-nek nincs is aszfaltkeverője, és tudtommal szoci útépítő végtől veszi az aszfltot.Hogy is van ez?
  A HÓDUT-at meg tudtommal megvette egy másik cég,aki aztán úgy tudom végképp nem szoci,hogy miért költöztek Szegedre? Ezt is ki érti?”
 • 12. megmondom 2008. október 21. 14:56
  „A Hódút elköltözött Szegedre és az ottani mszp-s városvezetés szekerét tolja. Ezért nem kap Hódmezővásárhelyen munkát.”
 • 11. Hozzászoló 2008. október 19. 07:58
  „Sajnos ebben az országban az megy hogy az alföldi útépítő cég munkásai ingáznak észak magyaroszágra az ottaniak meg ide. Mindezt nagy nagy piaci versenyre hivatkozva a politikusok és cégtulajdonosok mutyizása érdekében. Miközben szerncsétlen emberek utaznak napi 3-4 órát is hogy ledolgozhassák a 8-10 órát ami az építőiparban szokás. Persze az utazás nem munkaidő.Vagy élhetik külön hétköznapjaiakat családjuktól. Beszélhet itt bármely politikus családcentrikusságról amit nem az fő szempont hogy az emberek a saját otthonuk közelében dolgozhassanak. Mert akkor túl egsezrű lenne a dolog. Itt lényeg hogy minnél zavarosabb legyen a pályázatok elnyerésének rendje és abból lehessen ide oda tologatni zsebbe. Meg lehet nézni építőipari vállakozások tulajdonosai helyzetét és ebben az iparágban dolgozó rabszolgamunkát végző munkások helyzetét.”
 • 10. KilgoreTrout 2008. október 17. 21:01
  „dugo: azt csak te tudod kit fizetsz le.”
 • 9. dugo 2008. október 17. 14:40
  „Tünjőn haza a Kőzgép Budapestre.Elveszi az Alfőldi úttépitők munkáját.Ja lehet hogy lefizetek valakit?”
 • 8. Közgép 2008. október 17. 07:44
  „Tudjuk, hogy miért nem a HÓDÚT végzi ezt a munkát. A Közgép Fidesz közeli. Az ország összes útépítése a pártkasszákat gyarapította. Ez az építés is hozzátesz valamit a szegény pártkatonák fizetéséhez.”
 • 7. Majd a Fidesz megmondja, hogy ez is szar valamiért 2008. október 17. 00:14
  „x”
 • 6. nahha 2008. október 16. 21:02
  „áááá luxus egy retkes térképet idetenni, úgy mint a 43-as nyomvonala... csak a pofázás megy róla...”
 • 5. TELSTAR 2008. október 16. 18:29
  „Majd akkor hiszem, ha elkészült... szinte nap mint nap szívok a hiánya miatt sokezer emberrel együtt!”
 • 4. efje 2008. október 16. 12:32
  „A (szobor nelkuli) laktanyai korforgalomtol kezdodik, a szennyviztisztito mellett halad az Achim Andras utca vege mellett 50 meterrel, majd a nadas kozott keresztulmegy a lelei uton kb.100-200 meterre a toltestol.
  Egyszer mar megjelent egy terkep errol itt a delmagyaron, keressek mar elo a szerkeszto urak!”
 • 3. Lobotomy 2008. október 16. 12:17
  „A homloklebeny-eltávolítottak mind az egy ügyével kesereg bőszen a két homály itt alant. Jóska-Pista, darab-darab. Orvost!”
 • 2. Írástudatlan-Tdi. 2008. október 16. 10:34
  „A pólgármesteri hívatalt.És mindenkinek a fantáziájára van bízva hogy hól fog menni.”
 • 1. mackó 2008. október 16. 10:22
  „Mit kerül el, hol fog menni?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Palackozót avattak Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Felavatták kedden délelőtt a Vásárhelyi Forrásvíz palackozóját a Hajdú Gabona… Tovább olvasom