Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Európa-bajnok lett az íjászkodó elnök asszony

Mártély - A vásárhelyi „nagy testvérből" kiválva tavaly decemberben alakult meg a Mártélyi Terep- és Vadászíjász Sportegyesület, és a közelmúltban már Európa- és magyar bajnoki címet is szerzett. Az elnök, Váczi Erika a legeredményesebb sportoló.
A Mártélyi Terep- és Vadászíjász Sportegyesület 2010 decemberében alakult – a vásárhelyi anyaegyesületből kiválva – 24 fővel. Közülük 9 fiatal és 10 felnőtt az aktív versenyző – tudtuk meg Váczi Erika (35) elnök asszonytól, aki a közelmúltban Budapesten rendezett Európa-bajnokságon aranyérmet szerzett, és kvalifikálta magát az ausztriai vébére. A község tornatermében kialakított 10 méteres pályán, valamint egy magánház udvarán, 45 méteres lőállásban gyakorolhatnak, hetente kétszer.

A faluban meglepetten, de örömmel fogadták az új egyesületet, a felnőttek érdeklődve állnak meg és figyelik tréningjeiket, a gyerekek kis biztatás után kipróbálják a sportágat. Erre legközelebb szervezett formában szeptember 12-én lesz mód, a Szúnyogölő nevű eseményen, ahol bemutatót is tartanak az íjászok. Anyagi lehetőségeihez képest az önkormányzat is támogatja az MTVSE-t, és a foglalkozásokhoz helyet biztosít.

A Mártélyi Terep- és Vadászíjász Sportegyesület elnöke, Váczi Erika Európa-bajnopk lett. Fotó: DM/DV
A Mártélyi Terep- és Vadászíjász Sportegyesület elnöke, Váczi Erika Európa-bajnok lett.
Fotó: DM/DV

A tagok zömmel mártélyiak, de akad közöttük vásárhelyi is, például a 2009-ben világbajnokságon 3D-s kategóriában 5. helyen végzett elnök asszony. A legnagyobb gondot, mint a legtöbb klubnál, az anyagiak jelentik. Az íjászbállal sikerült 300 ezer forintot gyűjteni, de ez csak az éves költségek felét fedezi. Ezért a versenyzőknek, illetve szüleiknek is zsebbe kell nyúlni, hogy kiegészítsék a büdzsét.

Az egyesület jelenleg legeredményesebb versenyzői közé Hízó Ildikó, Kisalbert Krisztián, Nagy Arnold, Gy. Szabó Márk, Oláh Sándor, Kiss Attila, Baranyi Máté, Berényi Beáta, Váczi Erika és Szabó Rózsa t

Eredmények

A Budapesten rendezett terem Európa- és országos bajnokságon, valamint 3D-s kontinensviadalon jól szerepeltek a mártélyi íjászok. Az elnök asszony, Váczi Erika terem szakágban, barebow kategóriában Európa- és országos bajnokságot nyert, Berényi Beáta ob-5., Szabó Rózsa ob-6. lett. A felnőtt férfiaknál Oláh Sándor kontinens 9. és bajnoki 6. helyezést szerzett. Az ifjúságiaknál Hízó Ildikó az Eb-ezüst mellé ob-bronzot nyert, míg a gyermekeknél Bodó Borostyán 1., Nagy Arnold 3., Gy. Szabó Márk 4. lett.

Olvasóink írták

  • 2. Pepejeans 2011. május 08. 17:59
    „Gratulálok!”
  • 1. booo 2011. május 06. 16:15
    „Gratulálok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogszerűen működik a víziközmű-társulat

Az Atikövizig és a KEHI tavaly október óta vizsgálta a mindszenti víziközmű-társulat működését. Tovább olvasom