Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

Fogyasztani kell a vécéhasználatért

Több mint egy éve zárva tart a lepusztult állapotban lévő nyilvános illemhely a vásárhelyi nagyállomáson. Jelenleg az utasok csak a presszó vécéjét használhatják, de csak akkor, ha fogyasztanak is valamit. Már elfogadták azokat a terveket, amelyek alapján még a tavasszal új vizesblokk épül a váróteremben.
– Zárva volt a vásárhelyi nagyállomás nyilvános vécéje. A pénztárostól tudtam meg, hogy a presszóban van egy, de ezt csak akkor használhatom, ha fogyasztok is valamit. Nyolcvan forintért vettem egy kávét, és így kaptam meg az illemhely kulcsát – hívta fel mérgesen szerkesztőségünk telefonos ügyeletét Szabó Sándorné.

A földeáki asszony régebben még nyitva találta az állomás oldalánál lévő illemhelyet. Elmondta, olyan állapotban volt, hogy egy pillanatra az ajtóban megtorpant: be merjen-e menni vagy sem. A szükség azonban nagy úr. Tegnap délelőtt mi is körbesétáltunk az állomáson. Az illemhely összefirkált ajtaján hatalmas lakat lóg, s látszik, hogy régóta nem nyitotta azt ki senki sem. A peronon várakozó egyik utas útbaigazított minket, amikor a vécét kerestük.

– Tessék bemenni a presszóba. A budiajtót ne is feszegessék, mert zárva van. A kulcsot kérjék el a pultostól, de előtte rendeljenek valamit – figyelmeztetett minket Ambrus Zoltán.

A vécé ajtaján egy A4-es lapra írt szöveg arról tájékoztatja a magán könnyíteni akarót, hogy ezt csak a fogyasztó vendégek tehetik meg, mások nem. Egy csésze forró kávét rendelve el is vehettük a mázas cseréptálból a kulcsot, amely egy kék színű körömkefére volt kötve.

– Több mint egy éve zárva tart a nyilvános illemhely. Ennek oka, hogy mivel külső vécé és nincs benne fűtés, a csövek szétfagytak. Így használhatatlanná vált – tudtuk meg Kiss Ernőtől. Az állomásfőnök hozzátette, még januárban elfogadták azokat a terveket, amelyek alapján tavasszal egy új mellékhelyiséget alakítanak ki a váróterem egy részében.

Ez az illemhely teljesen megfelel majd mind az utasok igényeinek, mind az uniós szabványoknak, mivel mozgáskorlátozottak is használni tudják. Már várják, mikor vonulnak fel a munkások. Kiss Ernő úgy véli, egy hónap alatt végezhetnek is a munkával, s utána megnyílhat az ingyenes vécé. A régit pedig elbontják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz vásárhelyi akciója

Teleragasztotta az MSZP vásárhelyi irodájának ajtaját tegnap reggel a Fidesz vásárhelyi… Tovább olvasom