Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Hatvannyolc új munkahely a Varga András körzetében

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi kettes számú választókörzetben az idén 68 új munkahelyet teremtettek a vállalkozók, és ez 34 millió forintos önkormányzati támogatást ért – tudtuk meg Varga András képviselőtől a Kálvin János téren tartott sajtótájékoztatón.
A városrész 20 új polgárral gyarapodott: ennyien kapták meg a Vásárhelyi Fiatalokért Közalapítvány babakötvényét. Ötszázhatvannyolc méter önerős járdafelújítás történt, 2,5 millió forint értékben. Lakás célú támogatást – különböző korszerűsítésekre – harmincnégyen kaptak, összesen 8,5 millió forintot. Tizennégyen részesültek különböző vizsgatámogatásban, míg Bursa Hungarica-ösztöndíjat ötven, Bakayt pedig egy személy kapott. Utóbbi két adat a szomszédos egyes körzettel közös.

A fizetős parkolás bevezetésével sikerült csökkenteni a forgalmat, de az igazi megoldást majd az elkerülő út megépülése jelenti. Az úthálózat rekonstrukciójának keretében a körzet nyolc utcájának ezzel kapcsolatos tervei már elkészültek, a következő két évben kell hozzárendelni a forrást, az anyagiakat. Az önerős járdafelújítást is folytatni szeretnék jövőre.

Olvasóink írták

  • 1. limuxer 2007. december 30. 19:51
    „Tisztelt Szerkesztőség!

    Szerintem a címben szereplő "a" névelő nem kell. Így lenne helyes: "Hatvannyolc új munkahely Varga András körzetében". Lehet, hogy még kimaradt valami a címből?:))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vert csipke Hódmezővásárhelyről

Hódmezővásárhely - Gyermekkorában ki lehetett volna üldözni a világból a kézimunkával, később mégis… Tovább olvasom