Délmagyar logó

2018. 02. 23. péntek - Alfréd 0°C | 5°C Még több cikk.

Hódmezővásárhely: szilveszter – már 1599 forintért

Hódmezővásárhely - Vásárhelyen már december 29-én elkezdődik a szilveszter. Ekkor a Fekete Sasban városi házibulira várják a vendégeket, a jegy elővételben 1599 forintba kerül.
A vacsorával egybekötött óévbúcsúztatóért kilencezret kell fizetni. Az általunk megkérdezett vásárhelyi politikusok, közéleti személyiségek házibuliban vagy családi körben mulatnak.

Arra voltunk kíváncsiak, vajon a vásárhelyi politikusok, közéleti személyiségek hol és hogyan töltik az év utolsó napját. A megkérdezettek mind azt mondták, hogy házibuliban barátokkal vagy otthon, szűk családi körben búcsúztatják az óévet.

– Már évek óta volt egyetemi évfolyamtársaimmal együtt szilveszterezem. Eddig még nem szóltak, hogy lesz valami december 31-én, de még van idő. Ha nem jeleznek, akkor szűk családi körben mulatok – árulta el Kószó Péter. A vásárhelyi alpolgármester elmondta, hogy 1979 óta minden évben úgynevezett Ivó-kupát tartanak az egykori orvostanhallgatók. Ez ugyanaz a társág, amellyel szilveszterkor is összejár. Ivó neve napján, vagyis május 18-án van a társaság legjelentősebb összejövetele. Ez olyan jeles nap, hogy egyikük nemrég született fiának is ezt a nevet adta.

Kallai Árpád, az Erzsébet-kórház főigazgatója idén Szegeden, zártkörű rendezvényen koccint a barátaival. Elmondta, nagyon szeret szórakozni, így nem csoda, hogy már lassan tizenöt esztendeje együtt köszöntik az újévet vacsorával, zenével, és persze sok tánccal.

A Fekete Sasban már évek óta hagyománya van az előszilveszteri városi házibulinak.
Fotó: DM/DV

Amíg Benkő Zsolt fideszes önkormányzati képviselőnek nem volt gyermeke, szívesen járt házibulikba. Ám amióta apuka, a szolidabb, otthon ülős szilvesztereket kedveli. A szocialista városatya, Bacsa Pál sem megy sehova az év utolsó napján. Nála nem a kisgyermek, hanem a kutya az akadály. Ugyanis kutyája, Gyopárostavi Alex, a hetvenkilós leonbergi házőrző retteg a petárdáktól. Miatta otthon maradnak, a kutyát becsukják a garázsba, ahol ég a villany, és jó hangosan szól a zene, de még így is többször bemennek hozzá, hogy megnyugtassák.

A Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ sajtóreferensének, Medgyesi Konstantinnak a szilveszter valósággal a rettegés napja. Pontosabban nem neki, hanem öt- és hatéves fiának. Ha a közelben robban a petárda, az amúgy vagány gyermekek kétségbeesetten rohannak a szülőkhöz. Így nem lehet magukra hagyni őket.

Buli a Fekete Sasban, a főiskolán és a kutasi úton

Vásárhelyen már december 29-én elkezdődik a szilveszter. Ekkor a Fekete Sasban városi házibulira várják a vendégeket, a jegy elővételben 1599 forintba kerül. A bulin a Molnár Dixie Gyulával felálló PRT zenekar muzsikál, de lesz nyitótánc az Echte Schuhplattlerrel, valamint fehérnemű-bemutató és topless-show is. Az év utolsó napján a főiskola ebédlőjében, illetve a Hód-Mezőgazda Zrt. kiállítási centrumában is lesz buli. Mindkét helyszínen kilencezer forint a jegy, de ebben korlátlan étel- és italfogyasztás is szerepel. Olyan étkekből lehet választani, mint a töltött fürj, a konyakos csirkemáj vagy a mandulás pisztráng. A főiskolán a Sláger Trió, a Kutasi úti kiállítási centrumban pedig Kiszin László szolgáltatja a zenét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiváló minősítés a vásárhelyi Péczelynek

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézményt kiváló… Tovább olvasom