Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Ifjúsági polgárőrök Mindszenten

Mindszent - A mindszenti Polgárőr Egyesület tagjai tavaly 6951 társadalmi órát dolgoztak és 7768 kilométert járőröztek a városban és külterületén.
A közelmúltban a városházán tartott közgyűlésen az is elhangzott, hogy az 1991. február 1-jén 21 fővel alakult egyesületnek jelenleg 47 tagja van, közülük huszonöten látnak el rendszeresen szolgálatot. Rájuk lehet számítani a rendőrséggel közös járőrözésnél.

– Megértjük azokat, akik munkahelyi kötelezettségeik miatt nem bírnak többet vállalni – mondta Bereczki Lajos, a Polgárőr Egyesület elnöke –, ezért módosítjuk az alapszabályt, és ennek értelmében a passzívak pártoló tagokká válnak. De nem panaszkodhatunk, akadnak új jelentkezők, pillanatnyilag négyen teljesítik a hat hónapos próbaidőt, azt követően tehetnek vizsgát, és lehetnek teljes jogú tagjai az egyesületnek. Ezenkívül tizenkettő 14 és 17 év közötti ifjúsági polgárőrünk is van, akik a felnőttek felügyeletével különböző városi rendezvényeken teljesítenek szolgálatot.

A közgyűlésen adták át az Év polgárőre helyi kitüntetést Szabó Lajosnak, az egyesület ügyvezető elnökének.

Olvasóink írták

 • 4. akárki 2008. március 13. 20:57
  „Hej pederzoli, rosszul fordítottál .
  " Az egy informális félkatonai szervezet volt " . Nahát ! Ezt biztos az Emlékpontban tanultad ,szívtad magadba !”
 • 3. pederzoli 2008. március 10. 09:29
  „Ifjúgárda ? Nevetnem kell. Az egy informális félkatonai szervezet volt,úgymond a Munkásőrség "előszobája" . Innen hová vezet az út?”
 • 2. Dongó 2008. március 07. 13:37
  „Vicc. Miért bántod Őket? Amikor az árvíz volt, bizony ott voltak és tették a dolgukat, szerintem jól. Tulajdonképen teljesen mindegy, hogy cserkész, levente, ifi polgárőr, ha már nem csatangolnak, bandáznak, drogoznak, verekszenek, isznak, már jó a dolog. Persze, ha politikát visznek az illetékesek ebbe, akkor bukik a buli.”
 • 1. vicc 2008. március 06. 18:40
  „Ifjúgárda szaga van a dolognak !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilenc doboznyi lelet Barattyosról

Hódmezővásárhely - Befejezték a régészek a leletmentést a Vásárhely és Barattyos között tervezett kerékpárút nyomvonalán, ráadásul a tervezettnél jóval hamarabb. Tovább olvasom