Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Jól bírták a maratoni ülést

Majdnem étlen-szomjan ülte végig a kilenc órát a vásárhelyi közgyűlés két új tagja, a miépes Tóth Sándorné és a független Dobóvári István. A választások utáni első rendes ülésen a nyugalmazott ének-zene–orosz szakos tanárnő egy üdítőt ivott csak. Tetszett neki a személyeskedéstől mentes, célra törő munka. A kereskedő négy napon át tanulmányozta az előterjesztéseket, s egy órával az ülés előtt, 11 órakor megebédelt.
Dobóvári István és Tóth Sándorné. Készültek a megpróbáltatásokra. Fotó: Tésik Attila
Majdhogynem étlen-szomjan ülte végig a vásárhelyi közgyűlés első rendes ülését a miépes Tóth Sándorné és a független Dobóvári István képviselő. Mindketten első ízben vesznek részt a testület munkájában.
Tóth Sándorné nyugalmazott ének-zene–orosz szakos tanár számára nem volt meglepetés a maratoni munka, hiszen évek óta figyelemmel kíséri a városi tévé közvetítésein keresztül a közgyűlés munkáját. Mint mondta, a választási kampány során már megismerkedett a városházi dolgozók nagy részével, köztük sok egykori tanítványával, s ahogy velük, úgy képviselőtársaival is gyorsan megtalálta az emberi- és munkakapcsolatot.

– Az ülés déli 12 órakor kezdődött, s este 9-ig tartott, így én nem ebédeltem – mondta. – Ha munkáról van szól, akkor a napot kibírom egy szendviccsel, egy kávéval vagy egy üdítővel. Egyiket sem vittem magammal, s csak estefelé ittam egy üdítőt a titkárság konyhájában. Puritán, edzett nő vagyok, így ez nem okozott problémát számomra. Most csak azért nem szólaltam fel, mert tudtam, hogy Kovács László párt- és képviselőtársam hosszabb lélegzetű felszólalással készült.

Tóth Sándornét kellemesen érintette, hogy a közgyűlésben megszűnt a korábbi durva személyeskedés. A képviselő az első rendes ülés után a szokott időben, éjfélkor feküdt le aludni.

Dobóvári István kereskedő, aki a HVDSZ színeiben, de független jelöltként került a testületbe, már el is mondta szűzbeszédét, hiszen már napirend előtt felszólalt. A városatya a közgyűlés munkáját – immár belülről – jól szervezettnek tapasztalta, s bár tartott a csatározásoktól, egyelőre úgy látta,, hogy mindenki a városépítő munkát kívánja végezni.

– Szerintem a kezdő képviselők – amilyen én is vagyok – óriási hátránnyal indulnak, hiszen az egyes ügyek korábbra nyúló előzményeit nem ismerték, most ilyen téma volt a költségvetés módosítása.

Saját bevallása szerint az első rendes ülésre négy napon át készült, ezalatt végigolvasta az összes előterjesztést. Sőt még arra is gondolt, hogyan bírja majd az ülést, hiszen már 11 órakor megebédelt. A képviselő ráadásul az ülés közben csak négy alkalommal állt fel a helyéről, azaz majdnem folyamatosan végigülte a 9 órát.

– Úgy gondolom, hogy aki ilyen helyre kerül, annak megfelelő önfegyelemmel kell rendelkeznie minden téren, beleértve a bioritmusát is – mondta. Hozzátette: másoknak is megadta a tiszteletet azzal, hogy nem ment el a helyéről.

Az újdonsült városatya szintén éjfélkor feküdt le aludni, a testületi ülés után, de lefekvés előtt még egyszer átnézte a közgyűlési anyagot, felidézve, melyik előterjesztésnél milyen döntést hoztak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrkézen az egyik mindszenti rabló

Forró nyomon, négy órán belül elfogta a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság a csütörtökön… Tovább olvasom