Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Kátyúszlalom a vásárhelyi Hódtóban

Elsősorban a kerékpárosoknak kell kerülgetniük a vásárhelyi Hódtó utca szervizútján a régóta ott lévő kátyúkat. De a tízemeleteseknél lakó autótulajdonosoknak is meggyűlik a baja ezekkel. A polgármesteri hivatalban megtudtuk, a nyár folyamán kijavítják a hibákat.
Kiépített kerékpárút vezet a vásárhelyi Tóalj és Hódtó utcában. Rövid szakaszon, Hódtóban a tízemeletes házak előtt azonban hiányzik. A kerekezők ezért itt a szervizutat használják. Azt a szervizutat, aminek burkolatát már évek óta senki sem javította, ezért néhol mély kátyúk tarkítják.

– Újvároson lakom, s naponta kétszer is erre megyek kerékpárral. Nem elég a tízesek előtt a konténereket, a szabálytalanul parkoló kocsikat kerülgetni, de még az úttesten lévő lyukakra is ügyelni kell – panaszolta Molnár Péter.

A középkorú férfi véleményét osztotta az a hölgy is, aki beszélgetésünket hallva maga is megállt biciklijével. Elmesélte, hogy pár napja erre tekert unokájával, s a kisfiú későn vette észre az egyik kátyút, s belehajtva elesett. Szerencsére csak a térdéről jött le a bőr, más komolyabb baja nem történt. A biciklisek mellett a járművezetőknek is kisebb-nagyobb bosszúságokat okoznak a lyukak. Főleg eső után, mert ekkor a víztől nem lehet látni, mekkora úthibával is van dolguk.

– Tudom, hogy ezt az utat csak kevesen használják, de azért nem szabadna ennyire elhanyagolni, mert minél tovább várnak a felújításával, annál többet kell majd rákölteni – vélte Ferencz Attila, aki hetente többször is megfordul a tízemeleteseknél autójával.

A polgármesteri hivataltól kapott tájékoztatás szerint elsőként mindig az úgynevezett gyűjtőutakat javítják, amelyek nagy forgalmat bonyolítanak le. Csak ezek után jöhet a többi, vagyis a kisebb rangú és önkormányzati kezelésben lévő városi út. Az említett szervizút is ilyen. Ennek ellenére az önkormányzat közelgő útjavítási tervében már szerepel a kérdéses szakasz helyreállítása is. A munkálatokat hamarosan elkezdik, így még a nyár folyamán kijavítják a Hódtó utca 4–6–8–10. számú panelházak előtti utat és a parkolót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyáron többen vesznek el Hódmezővásárhelyen

Idén eddig tizenegy eltűnéses esetet vizsgált a vásárhelyi rendőrkapitányság – sikerrel. Nyolc… Tovább olvasom