Délmagyar logó

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -2°C | 7°C

Két új képviselőjelöltet indít a Fidesz Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Almási István ismét indul a polgármesteri székért. Havasi Katalin helyett Bálint Gabriella indul a 7-es körzetben.
Két új képviselőjelöltet indít az októberi önkormányzati választáson a Fidesz Vásárhelyen – derült ki kedden sajtótájékoztatón. Az 1-es választó körzetben Almási István – ismét indul a polgármesteri székért – helyett Vágó János, a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója a párt aspiránsa, a 7-esben Bálint Gabriella, a Kapcsolat Központ vezetője. Utóbbi Havasi Katalin helyett méreti meg magát. Havasi az orvosi hivatására szeretne koncentrálni, Almási pedig a polgármesterséget nehezen tudja összeegyeztetni a képviselő feladattal – hangzott el.

A többi választási körzet jelöltjei eddig is önkormányzati képviselőként dolgoztak Vásárhelyen. A 2-esben Kószó Péter jelenlegi alpolgármester, a 3-asban Kovács László, a 4-esben Fekete Ferenc, az 5-ösben Grezsa István, a 6-osban Cseri Tamás, a 8-asban Molnárné Kecskeméti Rita, a 9-esben Hegedűs Zoltán, a 10-esben Benkő Zsolt a párt jelöltje.

Olyan képviselő-testületre van szükség, mely nem pártoknak, pártokért, hanem a vásárhelyiekért dolgozik – jelentett ki Almási István. Hozzátette: az őszi önkormányzati választásoknak komoly a tétje. A választók arról döntenek: a politikai csatározást, vagy az összefogást, az építkezést támogatják-e.

A rendszerváltás óta nem fordult elő, hogy 50 nappal a helyhatósági választások előtt még nem tudni kik azok, akik a város jelenlegi vezetőivel szemben jelentkeznek a választók bizalmáért – jelentette ki Lázár János miniszter, a térség országgyűlési képviselője. Azt mondta, ha a velük szemben álló politikai erők nem tudnak polgármester- és képviselőjelölteket állítani, akkor azt tanácsolja Almási Istvánnak, legyen a segítségükre, ajánlja fel az együttműködést. Ne állítsanak presztízsből, vagy kényszerből rosszabbnál-rosszabb jelölteket – fogalmazott.

Lázár úgy vélte: a Fidesz aspiránsai tapasztalt, kiforrott, összeszokott csapatot alkotnak. A város egészét képviselik, nemcsak a rájuk szavazóknak. Tisztességesen, becsülettel vezették Vásárhelyet, korrupciós, anyagi botrány nélkül.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyre vándorolt a vándortérkép

Gyökereink, értékeink nélkül nehezebben boldogulnánk a világban – mondta szombaton Magyar Anna. Tovább olvasom