Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Kis Andrea indul Lázár János ellen

Hódmezővásárhely - „Fokozzuk és folytatjuk" – ez a szlogenje az MSZP vásárhelyi polgármesterjelöltjének. A 30 esztendős Kis Andrea könyvtáros tanárként dolgozik, és úgy véli: nem az országos politikának kell meghatároznia a helyi párbeszédet.
11 éve tagja a szocialista pártnak Kis Andrea, aki most már hivatalosan is az MSZP polgármesterjelöltje Vásárhelyen. Azt mesélte lapunknak: családja, elsősorban édesapja, Kis Ernő nyugalmazott állomásfőnök politikai értékrendje határozta meg gondolkodásmódját. A 30 éves könyvtáros tanár – aki történelem szakon végzett a szegedi bölcsészkaron, most a Kalmár Zsigmond szakközépben tanít – hamar a párt városi elnökségébe került, most pedig a fiatalítás jegyében lett Lázár János polgármester kihívója.

Ami terveit illeti, a „Fokozzuk és folytatjuk" szlogen jegyében számos, jelenleg is működő programot támogat. Pályázatírással is foglalkozik, így azt mondja: kulcsfontosságú, hogy a II. Nemzeti fejlesztési tervből minél több pénzt kapjon a város. Úgy véli, ez most is jól működik, mint ahogy a munkahelymegtartó támogatások is folytatásra érdemesek. A testvérvárosi kapcsolatok gazdasági oldalát azonban jobban ki lehetne használni, és a munkaadók igényeinek megfelelően kell fejleszteni a szakképzést. Kiemelte a kultúra és a sport támogatását – elsősorban a tömegsport és a fiatalok délutáni hasznos időtöltése érdekében kell lépéseket tenni.

A 30 éves pedagógus 11 éve tagja az MSZP-nek. Fotó: DM/DV
A 30 éves pedagógus 11 éve tagja az MSZP-nek.
Fotó: DM/DV

– Vásárhely ellenzéki városként is prosperált 8 évig, és úgy vélem, nem az országos politikának kell meghatároznia a helyi párbeszédet – indokolta, miért vállalta a jelöltséget. Hozzátette: ha a választók nem akarják, hogy egypártrendszer legyen, ő és csapata jelenti az alternatívát.

Vasutascsalád

Kis Andreának nemcsak az édesapja, de az édesanyja és a férje is a vasútnál dolgozik. A szocialisták polgármesterjelöltje szabadidejét családjával tölti – egy 4 éves óvodás kisfiú anyukája.

Olvasóink írták

56 hozzászólás
 • 56. 4Angel 2010. augusztus 01. 15:43
  „-( @ ~ @ ) -”
 • 55. 4Angel 2010. augusztus 01. 15:41
  „:-))))”
 • 54. KilgoreTrout 2010. július 31. 20:32
  „Wow. "Vásárhely ellenzéki városként is prosperált 8 évig" Kicsit más volt ellenzékinek lenni, mint manapság.
  "ha a választók nem akarják, hogy egypártrendszer legyen" De akarják :)
  Egyébként sok sikert a hölgynek. Majd lehet fél év múlva városi kvízben feltenni, hogy ki volt Kis Andrea.”
 • 53. GialloRosso 2010. július 31. 18:09
  „Ugye nem gondolja a komolyan a polgármester jelöltséget Kis Andrea?????????? :-))))))))

  Annyi esélye lenne,mint Sakon Yamatotonak ( Hispania racing) a Forma 1.-ben futamgyőzelmet elérni...”
 • 52. scott1 2010. július 28. 10:15
  „"Innen" = háttér, program és támogatás nélkül?”
 • 51. deszkás 2010. július 27. 16:09
  „Hajrá Andrea! Innen szép nyerni.”
 • 50. scott1 2010. július 27. 13:46
  „Először talán azt kellene "rögzíteni" milyen valós célokat határoz meg helyben önmagával és a pártjával szemben egyaránt mert a riportból sok minden nem derül ki. Milyen lépéseket tenne ön annak érdekében, hogy fiatalként (nem kompromittálhatóként) szerepet vállaljon pártja újjászervezésében? Hogyan kívánja szélesebb társadalmi alapokra helyezni és megfiatalítani a helyi szervezetet (az Mszp átlagéletkora a legmagasabb - a volt BIT másban volt hatékony: Cusi, Hagyó, Fleto...)? Hogyan kíván kontroll szerepet betölteni a városi önkormányzatban? Mely problémákat tartja a legégetőbbnek helyben, milyen fejlesztésekben lát kitörési pontokat a város érdekében? Milyen baloldali értékeket akar érvényesíteni az önkormányzat munkájában? stb.
  A válaszok kivitelezését lehet folytatni a gyakorlatba, majd idővel fokozni annak hatékonyságát, majd ezt követően nyilatkozni az egypártrendszerről és a családról... rögzítve mindent.”
 • 49. Én2 2010. július 27. 10:20
  „jim1241- végre egy jó tanács igazad van nem szabad sehol és senkivel úgy nyilatkozni, hogy ne vegye fel magnóra v. valamire, mivel sok támadás és hazugság fogja érni.”
 • 48. jim1241 2010. július 27. 08:58
  „Lázárral való besz.gondoltam természetesen”
 • 47. jim1241 2010. július 27. 08:57
  „tisztelt tanárnő,ha véletlenül olvassa vagy olyan aki átadja üzenetem,soha ne tárgyaljon vagy beszélgessen akár telefonon se úgy,hogy nem veszi fel,mindent rögzítsen az eljétől kezdve.”
 • 46. Power 2010. július 26. 21:21
  „Bölcsészhez, ha tetszik történelemtanárhoz méltatlanul a nyilatkozata. Sürgősen változtasson pályát!”
 • 45. scott1 2010. július 26. 16:18
  „T. Filctoll!
  Eü. privatizáció és eü. privatizáció között hatalmas különbség lehet. Az Szdsz által erőltetett, a párt parlamenti képviseletébe került! Felvetették, megszavazták a vizit díjat ("Nem lesz vizitdíj Elnök Úr!":) majd 8 napra rá már gyártotta is hozzá az automatát a párt közeli cég... A többi része kristálytiszta, hasonlóan látjuk!”
 • 44. Filctoll 2010. július 26. 15:53
  „33. scott1 - A FIDESZ is rengeteg hibát követett el 10 évvel ezelőtt csak ott az volt a különbség hogy nem ismerték el végül az MSZP visszacsinált sokmindent. Ami nagyon sok embernek rosszul esett az az, hogy az egészségügyet akarták megreformálni. Ez olyannyira sikerült hogy az EÜ és az ellátások csak a KP-ben fizetőknek (magánrendelések) szinvonalasak. Emlékszik még valaki arra hogy ki vetette fel a kórházak privatizációját? Hát a FIDESZ. Na erre kevesen emlékeznek.
  Most sorra gyártják a 2/3-os törvényeket. Olyan törvényeket amit Sólyom László sem irna alá, no meg is várják a hivatali út, idő tologatásával hogy Palibácsi legyen a bársonyszékben aki egyből alákarcolja majd.
  Figyelemmel kíséritek egyáltalán hogy milyen saláta törvényeket fogadtak el?
  Véleményem szerint ez a kapkodás és becsukott szemmel történő szavazás a FIDESZ vesztét jelentheti ami nem most, hanem pár év múlva fog visszaköszönni. Ezáltal a FIDESZ az MSZP sorsára is juthat elvesztve a mai támogatottságának jelentős részét.”
 • 43. Filctoll 2010. július 26. 15:39
  „Elnézést kérek máris a véleményemért, de szerintem pont Vásárhelyen a FIDESZ egyik fellegvárában MSZP-sként indulni majd egyenlő vesztéssel. Itt esetleg aki még "labdába rúghat" az a JOBBIK. Kíváncsi lennék az Ö jelöltjükre is!”
 • 42. scott1 2010. július 26. 15:37
  „deszkás!
  Nekem elég volt az elmúlt 8 év! És ezek után még elvárjátok pluszba, hogy egy kicsit a Kádár rendszert is dicsőítsük nosztalgiázva! Na-ne! Szili, vagy Szanyi nyilatkozatait is elolvasom, mert ők hiteles balosok!!! A helyi jelölt egy fiatal, hát elolvastam mit is akar.
  Régi balos család politikai értékrendjére lett balos - ezzel semmi gond, de, hogy még Ő figyelmeztessen az egypártrendszer veszélyére :)))
  Lázár János ellen indul? Maradjunk annyiban, hogy indul Ő is... Fiatalítás jegyében? Kiveséztem...
  "II. Nemzeti fejlesztési tervből minél több pénzt kapjon a város": hogyan szerezne Ő több pénzt a városnak a Fidesz kormányzás alatt mint a mostani polgármester??? Nem csodálom, hogy nem részletezte ki...
  Pesten már beindult valami tisztulás a baloldalon, itt vidéken még mindig a parasztvakítással próbálkoznak.”
 • 41. deszkás 2010. július 26. 14:41
  „SCOTT1 ! Költözzön akinek hat anyja van CSAK TI tudjátok a frankót? Rajtatok kivűl más mindenkinek kuss? Megmondom a választ: 2460fő és ez húsz év ha ötvennel szorozzuk:6150! Wazze miről mérkőzöl? Én nem minősitelek mert az a tükörképem lenne. Off.”
 • 40. scott1 2010. július 26. 13:28
  „deszkás plebejus!
  Nekem nincs Vezérem, de veled ellentétben én látom mit műveltek ezek az országgal. Az MSZMP KB már két évtizede belátta a rendszer életképtelenségét, csak te harcolsz itt a marhaságaiddal egy partizán módjára. A Kádári időkről jut eszembe, van olyan ország amely nem hagyta fel a te "életképesebb" gazdasági utadat és az ideológiát is megőrizték mellé, ezt az országot úgy hívják Koreai Népi Demokratikus Köztársaság. Vajon tudod e hány gramm rizsben határozzák meg a napi fejadagot (kenyérjegy, húsjegy évtizede nincs)? Hány ember hal éhen nap mint nap - az országban már kutyák sincsenek... Én tudom és te? Recsken hányan fagytak meg? Hány embert lőttek agyon a határon, akiknek egyetlen bűnük az volt, hogy szerettek volna szabadon élni? Hány ember végezte tömegsírba a 300-as parcellákba? Költözz ki Észak Koreába ők nem adták fel, és élhetsz a XXI. századra kiteljesedett szocializmusodba...”
 • 39. deszkás 2010. július 26. 12:04
  „SCOTT1! Vezéred elismerte ez a forma sem sokkal életképesebb!A Kádári időkről jut eszembe te vajon tudod e? Hány ember halt éhen és fagyott meg? Én tudom és te? Nem a gyerekekről kérdezlek akiket nem merünk egyedül hagyni (az utcán) mert egy óra múlva esetleg pornósztárt csinálnak belőle.”
 • 38. Lixus_kzs 2010. július 26. 10:03
  „Tűnjetek el, nem kérünk belőletek 8 év alatt megmutattátok mire futja... Szétlopni az országot, rombadönteni a gazdaságot, gumibottal nyugdíjasokat veretni, önvégkielégítés, nyakó, hagyó, szarházi, meg a többi haveri kutyák, államadósságot 3×-osára növelni, hogy belerokkanjunk, külföldi kézre játszani lehetőleg minden állami céget és csak a szart meghagyni, aztán 100×-os áron visszavásárolni hitelekkel együtt, önkormányzatoktól minnél több pénzt elvonni, de megduplázni a feladataikat, kórházak mennek csődbe, de ilyen lopsz invesztekkel akarták megoldani, elvtársak a lista szinte végtelen, ennek a korszaknak vége van, fogjátok fel, a börtönfrakciótok nagyobb mint ahányan a tisztelt házban ültök!!!”
 • 37. scott1 2010. július 25. 19:28
  „Te2!
  Lépj ki Vásárhelyről és nézz szét a környéken... vastag balos kádereket találsz (a szocializmus és az egyenlőség jegyében:) és hozzájuk képest szegényke ellenpólust a másik oldalon.
  Visszatérve a jelöléshez, tisztességes küzdelemben, dicsőségesen is el lehet bukni, de itt erről szó sincs. Az öreg plebejusok odalöknek fakarddal az oroszlán elé egy súlytalan fiatal áldozatot, mert tudják mi lesz a végeredmény. + a Jobbik elleni kudarchoz sem akarja egy sem az arcát adni. A fiatalítás jegyében hát persze :)”
56 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

14 évtized színháztörténete – könyvben

Hódmezővásárhely - A Czirbusz Piroska Alapítvány támogatásával látott napvilágot Földvári László… Tovább olvasom