Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Kisházi 32 óra alatt futott el Vásárhelytől a Kékesig

Hódmezővásárhely - Amit vállalt, teljesítette Kisházi László, a Honvéd Bercsényi SE atlétája: Vásárhelyről indulva elfutott a Kékesig, 32 óra 9 perc alatt. Azt, hogy akciója nyomán az Erzsébet-kórház gyerekosztálya mennyi adományt kap, a jövő héten derül ki.
Kisházi László, a Honvéd Bercsényi SE ultrafutója, edzője csütörtökön hajnali 6 órakor indult Vásárhelyről, a Kossuth térről, és arra vállalkozott, hogy a Kékesig vezető 210 kilométeres utat futva teszi meg. Tegnap megérkezett, 32 óra 9 perc „kocogás" után. A vállalkozását segítő szponzori felajánlásokat átutalják az Erzsébet-kórház gyerekosztályának, ezzel is segítve az ott folyó munkát.

– Pénteken délután 2 óra 9 perckor értem fel a csúcsra, az ország legmagasabb pontjára, az 1014 méteres Kékesre – mondta Kisházi, akit telefonon értünk utol. – Volt egy kis ünnepség, pezsgőzés. Több holtpont is akadt az út folyamán, a legkritikusabbnak az éjszaka és a hajnal – pontosan a kettő és hat óra közötti időszak – bizonyult: nem tudtam úgy felöltözni, hogy ne fázzak. Ez pedig az izmok szempontjából rendkívül sérülésveszélyes. Szakmai szempontból a legnehezebb a Markaz–Kékes szakasz volt, hegynek felfelé futottam. Hogy megyek haza? Természetesen autóval.

A gyerekosztályt segítő pénzről, felajánlásokról szólva Kisházi elmondta: pontos számot csak jövő héten, az összegzést követően mondhatnak, de az biztos, százezres nagyságrendű lesz az összeg.

Olvasóink írták

  • 1. Varga Pál 2007. november 02. 22:18
    „Azért egy fényképet igazán megérdemelet volna.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Padlás és a Bakterház is választható Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - A 2007/2008-as vásárhelyi színházi évad leendő előadásairól a közönség dönthet:… Tovább olvasom