Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Kölni, puska, piros tojás

Hódmezővásárhely - Bár szeretett volna, mégsem menekülhetett a locsolkodók elől tegnap a hódmezővásárhelyi laktanyában Korsósné Szakál Edit: kollégája megöntözte.
– Húsvéthétfőre általában szolgálatba kérem magam – árulta el Edit –, „menekülök" a kölni elől, mert nem bírom a locsolkodással járó erős, vegyes illatot. Húsvétra sütöttem, hoztam magammal süteményt, de aki meglocsol, az nem kap! – mondta tréfásan fenyegetőzve.

A vásárhelyi Zrínyi Miklós Laktanyában az egészségügyi, logisztikai és helyőrségi támogató feladatokat ellátó katonák közül tegnap délelőtt fél 9-ig Bubik Sándor őrmester és Rózsa Éva szakaszvezető ügyelt. Őket váltotta a 24 órás szolgálatban két szakaszvezető, Kiss Csaba és Korsósné Szakál Edit.

Szolgálatátadás és -átvétel a hódmezővásárhelyi laktanyában. Bubik Sándor először Korsósné Szakál Editet (jobbról), majd Rózsa Évát locsolta meg. Fotó: Tésik Attila
Szolgálatátadás és -átvétel a hódmezővásárhelyi laktanyában. Bubik Sándor először Korsósné Szakál Editet (jobbról), majd Rózsa Évát locsolta meg. Fotó: Tésik Attila

A férfiak kölnivel érkeztek, és a locsolkodás után előkerültek a piros tojások is, amit jutalomként kaptak figyelmességükért Évától és Edittől.
– A mai világban már elvesztette igazi jelentőségét a locsolkodás – vélekedett Éva. – Nem is vagyok igazán híve, de ha elém állnak a kölnivel, nem szaladok el, szívesen veszem a gesztust. A fiaim elmentek locsolkodni, jómagam pedig sütéssel, főzéssel készültem az ünnepre.

Szanda Zsolt százados azt mondta: általában az ünnepet követő első munkanapon locsolják meg a katonalányokat közvetlen kollégáik, ám előfordul, hogy a húsvéthétfőn is kölniillat lengi be a laktanyát.

Olvasóink írták

  • 1. Szakál Edit 2008. július 02. 13:34
    „Szeretném felvenni a kapcsolatot Korsósné Szakál Edit szakaszvezetővel.
    Üdvözlettel, Szakál Edit Budapestről”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszaérkezett Dachau-ból a vásárhelyi Tornyai-lelet

Hódmezővásárhely - Visszaérkezett Dachau-ból Hódmezővásárhelyre a Tornyai János Múzeum tulajdonában lévő Tornyai-leletegyüttes. Tovább olvasom