Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Láthatatlanul dolgoznak

Mindszent - Szinte láthatatlanul és problémamentesen dolgozik a mindszenti szennyvízcsatorna-beruházáson a kivitelező, a Betonépítő Kft. vezette konzorcium, eddig még nem volt semmi probléma – mondta Zsótér Károly, Mindszent polgármestere.
– Amikor a gépek megindultak, akkortól mindenki joggal bizakodhatott abban: a régen várt csatornázás végre megvalósul Mindszenten – közölte Hevesi István, a helyi víziközmű-társulat vezetője, aki hozzátette: a 2013-as év negyedik negyedévében kezdett munkálatok jó ütemben zajlanak, a tervek szerint folynak, figyelve a lakosság igényeire is. A befizetések elérik a 75 százalékot, vagyis eddig közel 340 millió forint érkezett be a víziközmű számlájára. Hevesi azt is elmondta: a szennyvíztisztító kialakítását, építését várhatóan csak tavasszal kezdhetik a szakemberek, az összességében mintegy 4,5 milliárd forintos beruházás részeként.

Az év első munkanapján, január 2-án már folytatódtak a munkák – amelyeket egyelőre az időjárás sem zavar –, csütörtökön a Kodály, a Petőfi és a Somogy utcában végezték a bekötéseket a szakemberek, akik továbbra is a szárnyvezeték kiépítésén dolgoznak.

A 2950 ingatlan csatornázását érintő 4,5 milliárd forint összköltségvetésű projekt kivitelezőjével augusztus 8-án kötöttek szerződést, és a munkaterületet szeptember 23-án adták át a konzorciumnak. A csatornaberuházás során 40 kilométer gerincvezetéket fektetnek le, 450 házi- és 11 közterületi beemelőt alakítanak ki, és a szennyvíztisztító minimális vegyszerhasználattal tisztítja majd meg Mindszent vizét. A munkálatokkal 2015 elejére kell végezni, azt követi a féléves, várhatóan augusztusig tartó próbaüzem.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A zománckép porát is összegyűjtötték

Még a Szent Korona zománcképeiből kiporladt részt is összegyűjtötték és visszaadták 36 évvel ezelőtt, január 5-én az amerikaiak a magyar népnek. Tovább olvasom