Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Majd kétmilliárd a tét a lottón

Vásárhelyen nincs lottóláz, legalábbis óriási tömegekben nem rohanták meg a lottózókat. A megkérdezettek közül valaki csak azért játszik, mert felcsigázta a mostani hatalmas, majd kétmilliárd forintos nyeremény. Mások rendszeres ikszelők.
A helyesírási hiba ellenére is biztató a tükör. Fotó: Gyenes Kálmán


Közel kétmilliárd forint – ennyit vihet haza az a szerencsés, akinek szombat este kihúzzák mind az öt számát a lottón. Ez a hatalmas összeg még olyanokat is játékra csábít, akik amúgy nem rendszeres ikszelők. Az egyszerű ember számára szinte felfoghatatlanul hatalmas nyeremény – nem sokkal kerül többe a nemrég elkezdődött vásárhelyi útfelújítás – nem csábított tömegeket tegnap a Szegfű utcai lottózóba. A rendszeres játékosok most több szelvényt töltöttek ki, mint amúgy. Azért akadtak olyanok is, akiket a nem mindennapi nyeremény esélye csábított el.
Közéjük tartozik Virág Anna is. Az egyetemista lány elárulta, hogy évente mindössze néhány alkalommal vásárol lottószelvényt. Ennek két oka is van. Az egyik, hogy sajnálja rá a pénzt. A másik pedig, hogy egyáltalán nem szerencsés. Lottón még kettese se volt. Játékgépen egyszer már nyert ezer forintot.
– Havonta átlagosan 5-6 ezer forintot költök lottóra. Most egyszerre fizettem ki majdnem ennyit, de a várható nyeremény nem semmi. Ha bejönne, a főnököm csak az irodája falán kitett csoportképen láthatna, merthogy fölmondanék, az biztos – mondta mosolyogva egy középkorú férfi a Szegfű utcában.
Kondorosi Péterné nem lenne ennyire bátor, mint a fent említett férfi. Ő – biztos, ami biztos – maradna a munkahelyén. – A hirtelen jött sok pénz szinte mindenkit felelőtlenné tesz. Lehet, hamar el tudnánk szórni ezt az 1,9 milliárdot is, ezért én nem mondanék fel – közölte határozottan, majd kitöltött egy szelvényt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabó Magda itteni emlékeiről vallott Vásárhelyen

Szabó Magda úgy őrzi régi vásárhelyi élményeit, mint más az ékszert – ez derült ki a csütörtök… Tovább olvasom