Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Már péntek este elkezdődött az ezüstvasárnap Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Mióta elszaporodtak a multiáruházak, egyfajta belföldi bevásárlóturizmus célpontja lett Hódmezővásárhely: hétvégén mezőhegyesi vásárlóval is találkoztunk. Az ezüstvasárnapi nyüzsgés már péntek este elkezdődött, részben a boltok akcióinak köszönhetően. A legolcsóbb és a legdrágább műszaki cikkek fogynak a legjobban.
Csöppet sem érződik Vásárhely bevásárlónegyedében a globális pénzügyi válság hatása. Ellenkezőleg: napok óta az tapasztalható, hogy munkaidő, azaz sötétedés után rengetegen rohamozzák meg a boltokat, köszönhetően az árleszállításoknak és a különféle akcióknak. Az emberek mindent vesznek: a bejglitől a szalámin keresztül az LCD-tévékig. Saját tapasztalatunk szerint most tévét, DVD-t és mikrohullámú sütőt szokás venni. Nagyon sok bevásárlókocsiban láttunk élelmiszert, főleg szalámit és sonkahegyeket, valamint pezsgőt. Sokan csak ezért, azaz a boltok akciójáért jönnek vidékről Vásárhelyre. Ahogy azt ezüstvasárnap is tették.

– Nem várok az utolsó pillanatig, most még tart a fizetésemből, ráadásul akcióznak is, ezért jöttem. Úgy láttam, mások is így gondolták, ezért tulajdonképpen már péntek este megkezdődött az ezüstvasárnap – indokolt Balogh Gábor a púposra rakott bevásárlókocsi mellett. Hozzátette: a kisebb-nagyobb dolgok között karácsonyi ajándék, hatezer forintos DVD-lejátszó is rejlik. – A mikróért még visszamegyek, a környéken itt a legkedvezőbb az ára – fűzte hozzá. Nagyon sokan így gondolták: a kocsik majd mindegyikében ott tornyosul a praktikus konyhai eszköz csöppet sem kis doboza.

Ezüstvasárnap sokan vásároltak az üzleti negyedben. Fotó: Tésik Attila
Ezüstvasárnap sokan vásároltak az üzleti negyedben.
Fotó: Tésik Attila

Pepó Gábor és családja is degeszre pakolta az autó csomagtartóját. Ők már karácsonyra spájzoltak, ezért vettek mindenféle ilyenkor szokásos ételt. Bejglijük már van, a halat azonban majd csak jövő héten szerzik be. A Mezőhegyesről érkezett családtól megtudtuk, náluk nincsenek hasonló hatalmas boltok, így sokszor jönnek csak ezért, azaz vásárolni Vásárhelyre.

Hatalmas LCD-tévét tolt kocsijához a földeáki Lőkös Károly, majd fia segítségével próbálták elhelyezni azt a járműben.

– Sokáig gyűjtöttünk rá! – árulta el felesége azzal, az egész családnak ez lesz az egyik karácsonyi ajándéka. – Az ünnepeket azonban nem itthon, hanem a Németországban élő lányunknál töltjük – tette hozzá.

Kettészakadt a kereslet

Advent első hete óta jól fogynak a tipikusan karácsonyi ajándéknak való áruk, a gyermekjátéktól a könyveken keresztül a mobiltelefonon át egészen a plazmatévéig. Főleg a különféle műszaki cikkek a keresettek, a legolcsóbbak és a legdrágábbak fogynak mindenből a legjobban.

Olvasóink írták

 • 6. Norman_Bates 2008. december 18. 07:09
  „JB007 : DXXXXD! Lol

  amúgy ez a kép tényleg a teccsó parkolójába készült (látszik a jysk a háttérbe)”
 • 5. horgy 2008. december 17. 12:18
  „Hatalmas cikk...”
 • 4. Atya 2008. december 17. 09:27
  „A legszomorúbb dolog ebben a marha nagy karácsonyi rohangálásban-vásárlásban, hogy az emberek jó részének csak annyiban különbözik más napoktól, hogy "legálisan" leittasodhatnak ugyanabból a sz@r (szőlőt sose látott) olcsó borból, amit egyébként is isznak... Alleluja!”
 • 3. JB007 2008. december 17. 08:35
  „Vásárhely bevásárlónegyede a várostáblánál kezdődik és a túlsó felén lévő tábláig tart.
  Pici kis sziget, a fogyasztói társadalom Mekkája.”
 • 2. vadlab 2008. december 16. 19:19
  „Ez nem az a negyed! A kocsira tesco van irva!”
 • 1. Norman_Bates 2008. december 16. 16:26
  „Hehe....Looool.... ezt a dumát: "sokan vásároltak az üzleti negyedben" .... (vakbélröhögés)
  familicenter mint john hankock center.... lol
  ez kb olyan mint amikor a csávótól kérdezik, hogy:
  - hol dolgozol?
  -Bankban, öcccsém!
  -bankár vagy?
  -nem , biztonsági őr vagyok a cibnél banyeg.
  áááááááááááááááááááááááááááááááááá”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Társaikat igyekeznek meggyőzni

Hódmezővásárhely - A Hód-Mezői Tinivilág Alapítvány szervezésében kortárssegítő-képzést tartanak hetente a vásárhelyi Cseresnyés-kollégiumban a tinédzsereknek. Tovább olvasom