Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Marad az onkológiai ellátás Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Sajtótájékoztatón cáfolta Almási István polgármester és Kallai Árpád főigazgató azt a híresztelést, hogy megszűnik Vásárhelyen az onkológiai ellátás.
Továbbra is marad az onkológiai ellátás a vásárhelyi kórházban – jelentette be hétfőn sajtótájékoztatón Almási István, a város polgármestere, aki felidézte: 2012 áprilisában az SZTE Szent-Györgyi Klinikai Központjával állapodtak meg az osztály működtetéséről, és Hódmezővásárhely azt is vállalta, eszközöket, berendezéseket vásárol, amit meg is tett 1,5 millió forint értékben.

A bejelentésre azért volt szükség, mert félreértések nyomán pletyka terjedt a városban – lakossági fórumokon is szóba került –, hogy megszűnik az onkológiai ellátás a kórházban. Ennek az alapja – információink szerint – az lehetett, hogy Pepó Judit osztályvezető főorvos Gyulára, a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórházba távozott.

Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely–Makó főigazgatója elmondta: a klinika február 2-ától közép- és hosszú távon is biztosítja, működteti a 15 ágyas osztályon a fekvőbeteg-ellátást – vagyis egy perc szünet sem volt –, és a bejáró betegek, köztük a makóiak kezelését. Elhangzott, bár az önkormányzat már nem fenntartója a kórháznak, a megfelelő színvonalú ellátásért a jövőben is hajlandó anyagi áldozatot hozni.

Hétfőn Szabó Gábor, az SZTE rektora is közleményt küldött szerkesztőségünkbe: „Sajnálattal értesültem arról a sajtóhírekből, hogy a hódmezővásárhelyi lakosság körében elterjedt a feltételezés, mely szerint: Hódmezővásárhelyen megszűnik az onkológiai ellátás. Ilyen szándék a Szegedi Tudományegyetem vezetése részéről soha nem fogalmazódott meg.
A félreértés oka talán az lehetett, hogy onkológiai szakemberek távoznak az intézményből. Az ebből adódó problémákat azonban az SZTE Szent-Györgyi Klinikai Központ kezeli. Tehát az onkológiai ellátás az eddigieknek megfelelően továbbra is működni fog Hódmezővásárhelyen."

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kínában is a mindszenti sörfőző berendezéseket használják

Oroszországba, Kínába, de a világ több pontjára is exportálták az 1990-es években a Mindszenten… Tovább olvasom