Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Mégsem követi kommandó a kukást

Nem ellenőrzik a vásárhelyi közterület-felügyelők, s nem is büntetik a helyi szemétszállítást végző munkásokat, ha azok a túlcsordult kukák tartalmának egy részét – főnökük utasítására – a földre öntik. A város inkább egyeztet az A. S. A. Köztisztasági Kft.-vel a tarthatatlan helyzet megoldása érdekében.
Egyelőre nem indította útnak a közterület-felügyeletet a vásárhelyi önkormányzat, hogy megbüntesse az A. S. A. Hódmezővásárhely Köztisztasági Kft. szemeteskocsijának munkatársait, ha azok a konténerekből a földre kaparják a fölös szemetet. A cégben társtulajdonos város és az A. S. A. ugyanis a tárgyalásos utat választotta a tarthatatlan helyzet rendezésére.

A lakossági fogadóórák állandó témája a szemetes város. A helybeliek leginkább a szelektív gyűjtők körül kialakult áldatlan állapotokra, illetve a magas házas övezetek kukái körül látható szeméthalmokra panaszkodnak. Utóbbi esetben arra hivatkoznak, hogy ha kifizették a borsos, kötelező szemétdíjat, akkor azt várják, hogy a hulladékot a szolgáltató el is szállítsa. A helyzet azonban csöppet sem egyszerű, kér érv ütközik: a vásárhelyiek elvárása és igénye, illetve az, hogy az A. S. A. tartani kívánja magát a szolgáltatói szerződéshez.

Továbbra is érvényben van az az utasítás, mely szerint a konténerek lecsukását akadályozó szemetet az A. S. A. szemétszállítóinak a földre kell helyezniük, s csak a kukák tartalmát kell üríteniük – tudtuk meg Reith Imrétől. Az A. S. A. Hódmezővásárhely Köztisztasági Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: az önkormányzattal tárgyalnak a helyzet megoldásáról. Véleménye szerint a legideálisabb az lenne, ha a társasházak a szemétmennyiségnek megfelelő méretű edényeket igényelnének tőlük, ahogy azt több belvárosi épület lakói megtették.

Reith Imre a szelektív gyűjtők körül kialakult, szintén áldatlan állapotokra reagálva elmondta: ezek gyorsan megtelnek. Ám előfordul az is, hogy különösen a papírgyűjtőbe állati hulla is kerül. Kérdésünkre hozzátette: a szelektív gyűjtőket, tartalmuk miatt, már majd minden helyen feltörték a guberálók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavasszal építik a plázát Vásárhelyen

A helyi közvélekedéssel ellentétben nem állt el a vásárhelyi ifjúsági park megvásárlásától a… Tovább olvasom