Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Megszólalt a Rádió X Hódmezővásárhelyen

Ma reggel 6 óra óta sugározza műsorát Vásárhely első kisközösségi rádiója, a Rádió X. A város egész területén fogható adással kapcsolatban Ágoston Lajos tulajdonos elmondta: elsősorban a fiatalokat célozzák meg.
Munkában a Rádió X stábja. Fotó: Tésik Attila
Megkezdte műsorát az első vásárhelyi kisközösségi adó, a Rádió X. Az FM 105,4 Mhz-es ultrarövidhullámon fogható adó programja ebben a hónapban többségében zenéből áll majd, csak reggel 6 és 8 között hallható szerkesztett adás – tudtuk meg Ágoston Lajos tulajdonostól. Ő az 1990-es években már működtette a helyi Régió Rádiót, így profinak számít a stábban, amelynek többi, fiatalokból álló tagja kezdő.

– Folyamatosan töltjük fel szerkesztett adásokkal a műsort – tette hozzá Ágoston Lajos. Hangsúlyozta: ha valakinek mondanivalója lenne a hallgatók számára, szívesen várják a stúdióban. A Rádió X műsora a próbaadások szerint a város egész területén fogható, s szeretnék, ha bekerülne a városi kábelhálózatba is.

Elsősorban a fiatalokhoz szólnak, ám igyekeznek más rétegeket is megcélozni. A Blues kocsma három órája például interaktív műsor lesz, amelynek meghatározója a blues muzsika, ám ide már becsempésznek majd egy kis helyi közéletet is.

Ágoston Lajos két éve adta be pályázatát az Országos Rádió és Televízió Testületnek, s szerdán kapta meg hivatalosan is a nyolc esztendőre szóló adásengedélyt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hajléktalan volt, míg doktorált

Évek hosszú sora telt el, mire Kardos Józsefnek teljesült a vágya: megszerezte doktori címét. A most… Tovább olvasom